Gå till innehållet
 

Textil

På alla Sysavs återvinningscentraler kan du lämna hela och rena kläder och tyger till återbruk. På flera av våra återvinningscentraler kan du även lämna trasig textil.

På Bunkeflo, Norra hamnen,  Gastelyckan, Trelleborg, Lilla Hammar, Skurup, Staffanstorp och Sjöbo återvinningscentraler lämnas både hel och trasig textil i samma behållare. Sysav ansvarar för insamlingen. Materialet sorteras först för återbruk, och det som inte går att använda igen tas till materialåtervinning. Skor och stövlar behöver dock vara hela för att kunna tas emot.  

På Sysavs övriga återvinningscentraler kan du skänka hela och rena kläder och tyger till välgörenhetsorganisationer. 

 

Exempel

Kläder, lakan, skor (hela), stövlar (hela), mm 

Får ej innehålla

Mattor, kuddar, madrasser, trasiga skor mm

Lämnas till

Återvinningscentral

Här kan du lämna de flesta typer av grovavfall, men även sådant som du kan lämna till återvinningsstationer; förpackningar, tidningar och småbatterier. 
Hitta till våra återvinningscentraler

Textil tillhör Grovavfall

Sorteringsguide för företag

Regler, sorteringsanvisningar och lämningsställen skiljer sig åt mellan hushåll och företag. Därför finns det även en sorteringsguide för företag och organisationer.

Företag på återvinningscentralen för hushåll

Företag, verksamheter och föreningar är välkomna till Sysavs återvinningscentraler, men måste betala för att lämna sitt avfall och måste följa särskilda regler.

Läs mer

Asbest/eternit måste plastas in och förpackas väl

Från 1/1 2021 måste asbest/eternit vara inplastad och väl förpackad när det lämnas på Sysavs återvinningscentraler.