Medarbetare berättar

Drifttekniker energianläggning

Hör Halid berätta om vad hans arbete går ut på, vad som är roligast med jobbet enligt honom och varför skiftarbete passar honom utmärkt. Nedan ser du ett axplock från intervjun. Hela intervjun ser du i filmen.

Vad gör du på jobbet?

- Jag styr och övervakar driften från kontrollrummet. Jag ronderar även i anläggningen där jag tittar, lyssnar och luktar för att se så att allting är ok. Utöver att köra våra pannor så har vi en stor vattenrening som vi har hand om. Vi kör ibland travers och på helgerna brukar vi ta prover i labbet.

Vilka personliga egenskaper behöver man ha för att trivas med jobbet?

- Det är bra att vara duktig på problemlösning och att tycka det är roligt, att vara kreativ och ha ett intresse för teknik.

Kund- och vågadministratör

Linda Wallman arbetar som kund- och vågadministratör på Sysav sedan hösten 2020. I rollen ingår också att kontrollera det avfall som kommer in till Sysav över vågen.

” Ingen dag är den andra lik, det är ett fartfyllt och spännande jobb där jag lär mig något nytt varje dag. Det är också ett väldigt varierat jobb – som består av tre delar: reception, våg och avfallskontroll. I vågen möter vi kunder och planerar flödet med lastbilar som kör in. Jag brukar säga att vågen här i Malmö är Sysavs hjärta – allt avfall passerar oss. Det är roligt att följa hur ett avfall kommer in och sedan går ut till återvinning igen för att användas som en ny resurs. Till exempel metall, slaggrus, gips, flis och slurry från matavfall.

Som avfallskontrollant lotsar vi ibland lastbilar ut till Spillepeng och gör stickprover på avfallet för att se om det är rätt invägt. I receptionen är vi första kontaktvägen för besökare, entreprenörer och leverantörer, samtidigt som vi hanterar och administrerar Sysavs passagesystem.

Vårt team är i ständig utveckling och jag skulle säga att det utgör drivkraften för oss som grupp. Vi arbetar hela tiden för att se om vi kan hitta nya och bättre arbetssätt. De egenskaper som är viktiga att ha när man jobbar här är att vara serviceminded, engagerad och ta initiativ. Det är viktigt att vara duktig på att kommunicera och vara en stöttande och närvarande kollega.

För att summera så är det ett roligt jobb och ett team med toppenkollegor. En bra mix av allt – både personligheter och arbetsuppgifter. Jag tycker också att Sysav är en arbetsgivare som är mån om sina anställda, det är ett företag där man känner sig sedd. Alla som jobbar här kan kalla sig Sysavianer och det gör att man snabbt känner sig som en i gänget."

Lediga jobb 

Marita, Hedeskoga återvinningscentral

Att arbeta på en av Sysavs femton återvinningscentraler (ÅVC), innebär en dag full av olika arbetsmoment och att du träffar mängder av människor. Du visar var de slänger det som inte går att användas igen och var de kan lämna saker till återbruk. Det som är helt och fungerar och kan komma till glädje för någon annan ska ju inte kastas, eller hur?

- Syftet med våra återvinningscentraler är att få en värld som räcker längre, vi måste göra det tillsammans. Var och en men ändå tillsammans, Marita, medarbetare på Hedeskoga återvinningscentral.

Är du också proffs på att möta olika typer av kunder och tycker att hållbarhet är viktigt?

Välkommen med din ansökan!

Lediga jobb och spontanansökan

Varför Sysav?

På Sysav blir du en del av ett företag där visionen är en viktig ledstjärna: Sysav bidrar till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer.

Sysav bidrar till en hållbar värld där så mycket som möjligt tas tillvara. Vi omhändertar avfall, avgiftar, förädlar och för tillbaka resurser till samhället. Vi skapar också insikt kring hållbar konsumtion och visar vägen för branschen genom innovativa lösningar. Sysav är stolt över att bidra till att skapa världens mest hållbara region - tillsammans med kunder, samarbetspartners och våra 14 ägarkommuner.

Inom Sysavkoncernen återvinner vi cirka 98 procent av allt avfall vi tar emot. Men vi vill hela tiden bli bättre och behöver fler engagerade och intresserade kollegor som är med och leder den fortsatta utvecklingen.

För dig som är intresserad av teknik och miljö finns spännande och intressanta utvecklingsmöjligheter. Men även för dig som är intresserad av att sälja, arbeta med kommunikation, ha kundkontakter, arbeta med it eller i driften ute på våra anläggningar.

Avfallsbranschen utvecklas ständigt - hos oss får du möjligheter att utvecklas i ditt yrkesliv.

Fler fördelar med att arbeta på Sysav

På Sysav får du en arbetsplats där ett tillitsfullt och lyhört ledarskap och medarbetarskap premieras, och goda förutsättningar att må så bra som möjligt. Och de flesta som jobbar på Sysav gillar att jobba här, det kan vi se i våra medarbetarundersökningar. Det beror inte bara på att vi har förmånlig sjukvårdsförsäkring och friskvårdsbidrag utan också på att vi har ett bra arbetsklimat och schyssta villkor när det gäller arbetstider och lön.

På Sysav arbetar du tillsammans med kollegor med olika bakgrund och erfarenheter - detta tycker vi är berikande. Det ger vidgade perspektiv och gör arbetslivet roligare och mer intressant.

Att arbeta hos oss är inte bara utmanande och roligt – vi bidrar dessutom till en bättre miljö och en hållbar värld. Och det kan du vara stolt över.

Sök lediga jobb

Vad är en återvinningcentral?

Tippen, återvinningen eller återvinningscentralen. Kärt barn har många namn. Men visste du att många förväxlar begreppen återvinningsstation och återvinningscentral? En återvinningsstation är de mindre stationerna nära din bostad i ditt kvarter, där du lämnar förpackningar av olika slag. Dessa sköts av förpacknings- och tidningsinsamlingen. En återvinningscentral är betydligt större och tar även emot mängder av grovavfall. Sysav ansvarar för 15 återvinningscentraler i södra Skåne.

Se alla ÅVC:er här

Vår värdegrund

För oss är det viktigt att arbeta tillsammans - med ansvar och engagemang.

På Sysav har vi tagit fram en värdegrund som speglar vår verksamhet.

Tillsammans
 - Ingen av oss är lika smart som alla av oss.
Ansvar -Vi är ansvariga för det vi gör. Och för det vi inte gör.
Engagemang – Engagemang är det som förvandlar ett löfte till verklighet