Gå till innehållet

Året i siffror

Årets omsättning koncernen
1 064 571 tkr
Resultat och finansiella poster
23 755 tkr
Antal besök på återvinningscentralerna
2 054 772 st
Rekordmånga bidrag i matsvinnstävlingen Resterkocken
280 st
Andel återvunnet material av allt som togs emot
98,2 %
Andel av fjärrvärmen i Malmö och Burlöv som kommer från Sysav
71 %

Sysavs uppdrag

Sysav omhändertar avfall, förädlar och för tillbaka värdefulla resurser till samhället - på så sätt minskar vi uttaget av jungfruliga resurser. Vi verkar för en hållbar produktion och konsumtion för att därigenom få samhället att förflytta sig uppåt i avfallshierarkin, mot cirkulära flöden och ett minskat klimatavtryck. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

På Sysav tar vi ständigt hänsyn till olika aspekter av hållbarhet när vi fattar beslut. I det arbetet utgår vi bland annat från de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Sysav har identifierat fem mål som har koppling till de områden där Sysav har störst påverkan.

Ett nationellt mål är att 50 % av allt matavfall ska behandlas biologiskt. Här kan du ta reda på mer om hur vi jobbar med att utsortering av matavfall från hushåll och serveringar för att nå målet.

En gemensam kretsloppsplan – vad innebär det och hur kan en kretsloppsplan bidra till en hållbar utveckling i samhället? Vi har lanserat den digitala kretsloppsplanen, en webbsida med inspiration och goda tips men också konkreta resultat och uppföljning.

Jobba hos oss på Sysav

Att arbeta hos oss är inte bara utmanande och roligt – vi bidrar dessutom till en bättre miljö och en bättre framtid. På Sysav jobbar man med frågor som har betydelse. Sysav har inte bara en nödvändig uppgift i samhället utan också en viktig sådan.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss

Lediga tjänster

Tjänst Ort Datum
Här hittar du fler lediga tjänster hos Sysav

Sysav tycker

I bloggen "Sysav tycker" kan du följa vad Sysav har för åsikter i olika aktuella frågor som rör branschen.

Avfallstrappan

Avfallstrappan är ett verktyg för att kunna uppnå EU:s miljömål och visar i vilken ordning olika metoder ska användas för avfallsbehandling.

Senaste nytt från Sysav

jan 19, 2022 07:37 Tag

Nyhet

Ändringar gällande jordbruksavfall till förbränning

Från och med 1 januari 2022 behöver du som lämnar jordbruksavfall till förbränning föravisera din leverans av avfall till oss. Detta för att Sysav ska kunna rapportera korrekt till Energimyndigheten enligt nya lagkrav. I listan nedan ser du vilka avfall som...

Läs mer

dec 22, 2021 08:00

Nyhet

Så gör du med julgranen efter jul

Granen står så grön och grann i stugan… tills det är mer barr på golvet än i granen, då vill man gärna bli av med den. Så här tar du hand om din gran efter jul.

Läs mer

dec 21, 2021 08:56 Tag

Nyhet

Så sorterar du julen rätt

​Visst är julfirandet härligt, men när musten är uppdrucken, klapparna öppnade och julen utdansad är det dags att ta hand om resterna. Så här sorterar du alltifrån julklappspapper till värmeljus. Så här sorterar du alltifrån julklappspappren till frigoliten.

Läs mer

dec 17, 2021 07:30

Pressmeddelande

Sysav banar väg med en cirkulär affär inom slaggrus

Slaggrus är ett klimatpositivt alternativ till jungfruliga material som framställs ur den rest som uppkommer vid förbränning av avfall vid Sysavs avfallskraftvärmeverk. Sysav har nu skrivit avtal med Trelleborgs Hamn som kommer att använda slaggruset som...

Läs mer
Fler nyheter