Sorteringsguide för företag
Regler, sorteringsanvisningar och lämningsställen skiljer sig åt mellan hushåll och företag. Därför finns det även en sorteringsguide för företag och organisationer.
Alla batterier ska samlas in. Batterier kan innehålla kvicksilver, kadmium och bly - ämnen som orsakar stor skada om de kommer ut i naturen.
Gemensamt för de batterier som räknas som småbatterier är att de väger mindre än 3 kg.
Tänk på att många av de saker som rör sig, blinkar eller låter drivs med batteri - även om det inte syns.
Lösa småbatterier används i till exempel ficklampor, bärbara cd-spelare, klockor eller kameror. Inbyggda batterier finns bland annat i eltandborstar, leksaker eller verktyg.
Här kan du lämna de flesta typer av grovavfall, men även sådant som du kan lämna till återvinningsstationer; förpackningar, tidningar och småbatterier.
Hitta till våra återvinningscentraler
Till Farligt Avfall-bilen kan privatpersoner lämna farligt avfall inklusive mindre el- och elektronikprodukter från hushållet upp till en mikrovågsugns storlek.
Läs mer om Farligt Avfall-bilen
Säkerhetsskåpet Samlaren är ett specialgjort skåp för insamling av ljuskällor, småbatterier och småelektronik i butiker.
Läs mer om Samlaren
Batterier transporteras till en anläggning där de sorteras efter det kemiska innehållet. Materialen separeras och återvinns så långt det är möjligt. Exempel på ämnen som återvinns ur batterier är kadmium och nickel men även metallhöljet runt batterierna återvinns. Kvicksilver som finns i en del batterier håller på att fasas ut och går till slutförvaring.
Småbatterier tillhör Batterier
Tänk på att många av de saker som rör sig, blinkar eller låter drivs med batteri - även om det inte syns.
Ställ fråga, lämna synpunkt, gör felanmälan
Kontakt gällande "Sorteringsguide"
Kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30
Kundservice företag
Vardagar kl 8-16.30
040-635 18 00
kundservice@sysav.se
Växel
040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10
Adress
Spillepengsgatan 13
202 13 Malmö
Hitta till oss