På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

feb 10, 2015 11:38

Pressmeddelande

Sysav delar ut stipendium på 100 000 kr

Sysav vill uppmuntra yngre engagerade doktorander och disputerade forskare inom avfallsområden såsom behandling, hantering, återvinning, återbruk och avfallsminimering.

Sysav arbetar ständigt med att utveckla verksamheten och ser det som en stor fördel att kunna ta stöd av forskning inom området. Genom samverkan med såväl verksamhetspartners som forskare blir det ”lätt att göra rätt”, och att undvika snedsteg.

- Vi är övertygade om att denna samverkan kommer att bli minst lika viktig framöver och vill därför bidra till att yngre forskare fortsatt engagerar sig i området. Vi gör det genom att dela ut Stora Sysavpriset i form av ett stipendium på 100 000 kr, säger Anders Persson, VD på Sysav Utveckling AB.

Pristagarens arbete skall vara av relevans för Sysav och pengarna kan användas för fördjupning i ämnet. En priskommitté bedömer vem som får priset. Bedömningen kommer att grundas på tidigare arbete och på idéer om hur prispengen kan komma att användas.

Prisutdelning

Stora Sysavpriset delas ut på Sysavdagen den 24 april 2015. 

Kontakt

Kontakta Anders Persson, VD för Sysav Utveckling AB, för mer information. anders.persson@sysav.se, 040-635 18 14

Mer information om stipendiet finns på www.sysav.se/sysavpriset

Om oss

Sysav, Sydskånes avfallsaktiebolag, tar emot och behandlar avfall från hushåll, företag och verksamheter i södra Skåne. Genom mångsidighet och bredd kombineras olika metoder och varje avfall tas omhand efter sina egna förutsättningar.

Mer än 90 procent av avfallet återvinns som olika former av material eller energi. Sysavs mål är att avfall så lång det är möjligt ska komma till nytta. Naturens kretslopp och en miljöriktigt avfallshantering är grundförutsättningar för verksamheten.

Kontaktpersoner

Gunilla Carlsson

Public Affairs & International Relations

Gunilla Carlsson

Public Affairs & International Relations

Taggar

resultat