Gå till innehållet

jun 25, 2019 14:21

Pressmeddelande

Sysav blir guldpartner till Ung Företagsamhet Skåne

Nyhetsbild: Sysav blir guldpartner till Ung Företagsamhet Skåne Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet

Sysav går in som guldpartner till Ung Företagsamhet Skåne. Tillsammans ska vi göra Skåne bäst i Sverige på hållbart företagande.

Att barn och ungdomar är framtiden är en sliten fras, men likväl är det sant. Nu går Sysav in som guldpartner i Ung Företagsamhet Skåne med målet att öka kunskapen om hållbart företagande.

-Sysav har länge varit värd för tävlingskategorin "Årets hållbara företag" i den regionala UF-tävlingen i Skåne, men vi tycker egentligen inte att det ska vara en kategori, utan att alla företag borde vara hållbara. Tillsammans med UF tar vi nu ett steg på den vägen. Under de år jag har haft förmånen att sitta i juryn har det skett en stor förändring. UF-företagen som nu tävlar om hållbarhetspriset har verkligen förstått vad det innebär, och har i många fall riktigt smarta idéer som adresserar verkliga problem. Det är fint att se affärsidéer med hållbarhet som grund, inte bara som en effekt, säger Anna Vilén, kommunikatör Sysav.

Varför vill ni ha Sysav som guldpartner?

-Det är en naturlig partner för oss, eftersom allt fler företag har ett hållbarhetsfokus. Vi har samarbetat med Sysav till och från i flera år. Med Sysavs hjälp vill vi lära fler ungdomar vad hållbart företagande är på riktigt - att de ska se hela kedjan. Kan vi tillsammans utbilda ungdomar i hur man driver hållbart företagande, kan vi på sikt skapa fler hållbara företag i Sverige, säger Philip Allgoth, tillförordnad regionchef för Ung Företagsamhet Skåne.

Siktet är högt ställt. Sysav och Ung Företagsamhet Skåne satsar nu på att ett UF-företag från Skåne ska vinna "Årets hållbara företag" på SM - i 10 år på rad.

Om oss

Sysav, Sydskånes avfallsaktiebolag, tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer.

Vi erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus.

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.

Sysav ägs av 14 kommuner.

Kontaktpersoner

 Anna Vilén

Anna Vilén

Presskontakt
Kommunikatör, Marknadskommunikation och varumärke