Gå till innehållet

aug 18, 2011 13:54

Pressmeddelande

Sysav + Malmöfestivalen

Sysav finns i år med på Malmöfestivalen och är samarbetspartner till tre olika aktiviteter på festivalen.

– Festivalen har stort fokus på hållbarhet och miljötänk som Sysav gärna står bakom. Sysav bidrar bland annat med gamla köksluckor till ett ungdomshäng, återvunnet material från Återbyggdepån till en idéträdgård på Gustav Adolfs torg samt stå bakom ett konstverk vid Anna Lindhs plats, säger Gunilla Carlsson, kommunikationschef.

Idéträdgård
Med Sysavs miljöcertifierade plantjord och återanvänt byggmaterial från Malmö Återbyggdepå skapar Linnéa Dickson en alternativ idéträdgård. Den lekfulla odlingen sätter fokus på återanvändning.

Plats på Malmöfestivalen: Gustav Adolfs Torg.

Seriehäng för ungdomar
På Sysavs två mest välbesökta återvinningscentraler, Sjölunda och Bunkeflo, har det samlats in köksluckor, skåpsluckor och garderobsdörrar. Luckorna och dörrarna målas vita och fungerar som en fond för serietecknare från Malmö serietecknarskola. På de återanvända ”målardukarna” kommer det under festivalens gång att växa fram serier som kommer vara ett viktigt inslag i det ungdomshäng som kommer att finnas tillgängligt under festivalveckan.

Plats på Malmöfestivalen: Förlängningen av lilla Nygatan i höjd med Hansakompaniet.

Atlantis ska få oss att fundera
Konstverket Atlantis är skapat av Tea Mäkipää och Halldór Úlfarsson. Det är ett verk som ska få betraktarna att fundera över vår moderna livsstils sårbarhet och på den infrastruktur som håller oss vid liv. Sysav arbetar ständigt för en hållbar utveckling och för att väcka tankar om miljö och vårt sätt att leva står vi bakom konstverket Atlantis.

Plats på Malmöfestivalen: Placering vid posthusplatsen, Anna Lindhs plats.

För mer information

För mer information om Sysavs deltagande på Malmöfestivalen kontakta kommunikationschef Gunilla Carlsson på 040 - 635 18 04.