På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

maj 03, 2017 08:45

Pressmeddelande

​Snart sköter Sysav renhållningen i Kävlinge

Efter 1 juni kommer det att vara samma sopkärl, samma hämtningsdagar och samma priser för invånarna i Kävlinge kommun. Den största skillnaden är att kunderna ska vända sig till Sysav för kundservice och information.

Från 1 juni är det Sysav som tömmer soptunnorna i Kävlinge kommun.

Sophämtningen kommer att bedrivas som vanligt ur hushållens perspektiv, men som en upphandlad tjänst har kommunen lämnat över ansvaret till det kommunala avfallsbolaget Sysav.

Även efter 1 juni kommer det att vara samma sopkärl, samma hämtningsdagar och samma priser. Den största skillnaden för kunderna är att de framöver får vända sig till Sysav för kundservice och information.

Bra partner för avfallshantering

- Sysav är en bra partner för kommunen att driva avfallshanteringen. Redan idag behandlar bolaget det avfall vi samlar in och sköter dessutom återvinningscentralen. Företaget har kompetens och resurser och kan se till helheten, säger Mikael Anderson, gatuchef i Kävlinge kommun.

Utöver själva insamlingen tar Sysav över ansvaret för kundservice, kommunikation och fakturering. Sysav ska även driva utvecklingen av avfallshanteringen och se till att de mål som finns i Kävlinge kommunala avfallsplan uppnås.

- Vårt viktigaste ansvar är att hushållen får en minst lika god service som hittills och att vi fortsätter utvecklingen av hållbar och miljöriktig avfallshantering, säger Peter Engström, vd för Sysav.

Information och kundservice

På sysav.se finns svar på de vanligaste frågorna kring sophämtningen. Kundservice når man genom att mejla kundservice@sysav.se eller ringa 040-6351800 (vardagar kl 8-16.30).

Fakta

Tre av Sysavs ägarkommuner, Lomma, Svedala och Kävlinge, överlämnar, efter upphandling av en tjänstekoncession 2016, ansvaret för insamling av hushållsavfall till Sysav. Beslut om taxor och regler för sophämtningen kommer även i fortsättningen att fattas av kommunerna. Tjänsten som Sysav ska utföra åt de tre kommunerna är upphandlad fram till 2025

Om oss

Sysav, Sydskånes avfallsaktiebolag, tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer.

Vi erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus.

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.

Sysav ägs av 14 kommuner.

Kontaktpersoner

Mathias Lindsjö

Avdelningschef Kommunrelationer, Lomma kommun, Svedala kommun och Kävlinge kommun

Mathias Lindsjö

Avdelningschef Kommunrelationer, Lomma kommun, Svedala kommun och Kävlinge kommun