Gå till innehållet

maj 20, 2016 13:45

Pressmeddelande

Pressinbjudan: Designtävling för elever med tema miljö och hållbarhet

Nyhetsbild: Pressinbjudan: Designtävling för elever med tema miljö och hållbarhet

Under innovationskarneval InnoCarnival Skåne håller Sysav en tävling i form av en modevisning med hållbarhetstema. 8 lag från olika skolor i Skåne visar upp sina kreationer. Deras uppdrag har varit att designa ett till tre plagg i huvudsak bestående av återanvänt material, som i sin design illustrerar hållbar utveckling eller miljö och klimat.

Hur ser mode ut när elever får tolka hållbar utveckling? Åtta lag från mellan- högstadium och gymnasium tävlar under InnoCarnival. Det blir en spännande modevisning med outfits gjorda av allt från återvunnen textil till skräp som plastpåsar och aluminiumburkar.   

Om oss

Sysav, Sydskånes avfallsaktiebolag, tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer.

Vi erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus.

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.

Sysav ägs av 14 kommuner.

Kontaktpersoner

 Anna Vilén

Anna Vilén

Presskontakt
Kommunikatör, Marknadskommunikation och varumärke

 Anna Vilén

Anna Vilén

Presskontakt
Kommunikatör, Marknadskommunikation och varumärke