Gå till innehållet

nov 22, 2010 09:11

Pressmeddelande

Nu öppnar Sveriges modernaste återvinningscentral, i Staffanstorp.

Nyhetsbild: Nu öppnar Sveriges modernaste återvinningscentral, i Staffanstorp.

Det blir ett stort lyft för invånarna i Staffanstorp med en ny återvinningscentral. Eftersom Staffanstorps kommun har vuxit mycket på de senaste åren och beräknas fortsätta växa så var behovet av en ny återvinningscentral stort. Den nya återvinningscentralen är tre gånger så stor, har fler filer som minskar köerna och utökad service för kunderna. Den nya återvinningscentralen har flyttats och ligger nu en bit från bebyggelsen, vilket är en stor fördel. Tung trafik från och till återvinningscentralen försvinner från tätorten, säger Niclas Nilsson, chef tekniska avdelningen, Staffanstorps kommun.

– Byggandet av Staffanstorps återvinningscentral har gått enligt planen och vi ser fram emot att öppna för allmänheten måndagen den 29 november. Staffanstorpsborna har fått trängas under de åtta månader som bygget har varit igång men jag hoppas och tror att alla kommer att tycka att det varit värt besväret när besöker den nya, moderna centralen, säger Hans Jeppsson, projektledare för Staffanstorps återvinningscentral.

Pressen är välkommen till invigningen av Staffanstorps nya återvinningscentral torsdagen den 25 november, klockan 10:30. På plats finns det möjlighet att ställa frågor till Hans Jeppsson, projektledare Sysav, Håkan Rylander, VD Sysav och Carina Eklund, chef för återvinningscentralerna Sysav, Niclas Nilsson, teknisk chef, Staffanstorps kommun samt att fotografera.

Invigning och pressvisning
Datum: 25 november 2010
Tid: Frågor och fotografering 10:30
Invigning klockan 11-12:30, pressen är välkommen att stanna kvar.  
Plats: Flisvägen, Staffanstorp

Följ med en skolklass
Det finns även möjlighet för pressen att följa med en skolklass från Staffanstorps kommun. Alla årkurs 4 och 5 erbjuds en guidad tur på återvinningscentralen med information om avfall och miljö.
Datum: Måndagen 29 nov till fredagen 3 dec på förmiddagarna.
Plats: Flisvägen, Staffanstorp

Mer information
www.sysav.se/staffanstorp

AKTIVITETER VID ÖPPNANDET AV STAFFANSTORPS ÅTERVINNINGSCENTRAL

Torsdagen den 25 november
– invigning med Sysavs ordförande Göran Holm, Sysavs vd Håkan Rylander. Poeten och sångaren Emil Jensen uppträder.
Kl. 11-12:30

Måndagen den 29 november - öppningsdag för Staffanstorps nya återvinningscentral
Öppettider vardagar, kl. 13-19, helger 9-15

Lördagen den 4 december – öppet hus med källsorterande hundar, kemishow och tävlingar.
Hela dagen, kl. 9-15

Måndagen den 29 november- fredagen den 3 december (obs, ej torsdagen den 2 december). Årskurs 4 och 5 i Staffanstorps kommun erbjuds en guidad tur på återvinningscentralen med information om avfall och miljö, på förmiddagarna.

Den tillfälliga återvinningscentralen är stängd torsdagen den 25 november, fredagen den 26 november, lördagen den 27 november och söndagen den 28 november.