På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

nov 29, 2013 09:22

Pressmeddelande

Malmö Återbyggdepå årets Återvinningsanläggning 2013

Malmö Återbyggdepå utsågs till Årets återvinningsanläggning på Återvinningsgalan den 28 november.

Återbyggdepån tar emot och säljer begagnat byggmaterial, och drivs gemensamt av Sysav och Malmö Stads serviceförvalting. 

Juryns motivering löd:

"Vinnaren av Årets Återvinningsanläggning har satt fokus på en fraktion som är viktig att omhänderta och behandla, eftersom den utgör en tredjedel av allt avfall som uppstår, nämligen byggavfallet. Med målet att öka återanvändningen av byggmaterial har pristagaren tydligt visat att det med samarbete och samverkan går att ge material ytterligare en livscykel" 

Sysavs kommunikationschef Gunilla Carlsson:

- Vi är glada och stolta över Återbyggdepån och det fina jobb de gör, och att återigen ta hem ett pris på Återvinningsgalan. Att se till att produkter och material återanvänds så långt det går är något vi prioriterar, därför är det extra roligt att Återbyggdepån premieras. 

Återbyggdepån på Spikgatan i Malmö har ca 9000 kvadratmeter yta med begagnat byggmaterial. I sortimentet finns bland annat tegel, takpannor, plattor,kakel, fönster, dörrar, skåp, bänkar, sanitetsporslin, beslag, gångjärn och elektriskt material.

- Utmärkelsen är verkligen ett kvitto på att vi gör något som är bra och uppskattat. Vi är väldigt glada och detta är en sporre vi tar med oss till nästa år, säger Zeljko Kozul, arbetsledare på serviceförvaltningen.

Återvinningsgalan 2013 arrangeras av tidningen Recycling & Miljöteknik i samarbete med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.

För mer information Återbyggdepån kontakta: 

Zeljko Kozul, arbetsledare, serviceförvaltningen/Malmö Återbyggdepå, tel: 0701-467970,zeljko.kozul@malmo.se

För mer information Sysav: 

kontakta Carina Eklund, chef för återvinningscentralerna eller Gunilla Carlsson, kommunikationschef.Relaterade bilder & videos

Kontaktpersoner

Gunilla Carlsson

Public Affairs & International Relations