Gå till innehållet

apr 04, 2014 10:36

Pressmeddelande

Kit för svampodling vann Sysavs Hållbarhetspris

Nyhetsbild: Kit för svampodling vann Sysavs Hållbarhetspris

Sysav sponsrar årligen Hållbarhetspriset i gymnasietävlingen Ung Företagsamhet. Torsdag kväll gick årets pris till Urban Organic, för deras svampodlingskit. 

Svampodling för hemmabruk

Hållbarhetspriset gick till Urban Organic, tre killar som tagit fram ett svampodligskit för hemmabruk. De får kaffesump från Espresso House och tillsätter svampmycelin. Konsumenten köper hem ett kit, tillsätter vatten och kan så småningom skörda upp till tre kilo ostronskivling.  

Juryn bestod av representanter för Sysav, Naturskyddsföreningen och Teknikföretagen.

Juryns motivering:

Genom återanvändning och nytänkande på flera plan skapar de en bädd av tillväxt i stort och smått. Deras produkt är modern och hakar på trenden "urban utveckling". De väver på ett hållbart sätt ihop naturvetenskap och kultur och bidrar till ett kretsloppstänk.

Urban Organic vann även Årets Affärsplan och Årets Produktutveckling, samt kom tvåa i Årets UF-företag. De går därmed vidare till final i Stockholm. 

Grattis Gustav, Daniel och Emil, från Procivitasgymnasiet!

Läs mer om deras produkt på www.urbanorganic.se/   

Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet är en nationell tävling med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Gymnasieleverna startar företag och tävlar sedan i olika kategorier.


Om oss

Sysav, Sydskånes avfallsaktiebolag, tar emot och behandlar avfall från hushåll, företag och verksamheter i södra Skåne. Genom mångsidighet och bredd kombineras olika metoder och varje avfall tas omhand efter sina egna förutsättningar.

Mer än 90 procent av avfallet återvinns som olika former av material eller energi. Sysavs mål är att avfall så lång det är möjligt ska komma till nytta. Naturens kretslopp och en miljöriktigt avfallshantering är grundförutsättningar för verksamheten.


Kontaktpersoner

 Anna Vilén

Anna Vilén

Presskontakt
Kommunikatör, Marknadskommunikation och varumärke

 Anna Vilén

Anna Vilén

Presskontakt
Kommunikatör, Marknadskommunikation och varumärke

Taggar

evenemang