Gå till innehållet

mar 17, 2016 16:55

Nyhet

Vi släcker under Earth Hour

Nyhetsbild: Vi släcker under Earth Hour

För att visa vårt engagemang för att bromsa den globala uppvärmningen släcker vi belysningen i vårt avfallskraftvärmeverk på lördag klockan 20.30-21.30.

Då är det dags för Earth Hour, en årlig, internationell manifestation för klimatet arrangerad av Världsnaturfonden. Mängder av privatpersoner och företag släcker sina lampor under en timme.

Återskapa resurser

Klimathotet är en av mänsklighetens allra största utmaningar. En del av lösningen är att hantera våra materialresurser på ett bättre sätt. Från slit och släng till ett cirkulärt samhälle.

Som avfallsbehandlare gör vi vårt bästa för att ta vara på avfall och omvandla det till exempel till ny råvara eller energi. Bara detta gör att hundratals ton mindre koldioxid släpps ut varje dag.*

Bästa klimatnyttan

Men en minst lika stor klimatnytta kan du som privatperson göra när du lagar, lånar, väljer kvalitet och köper begagnat. För varje sak som inte behöver bytas ut mot en nytillverkad sparas stora mängder utsläpp.

  • Om man återanvänder 1 kg kläder släpps det ut 7 kg mindre koldioxid.
  • Om man återanvänder 1 kg småelektronik släpps det ut 8 kg mindre koldioxid.

*Enligt Sysavs klimatbokslut, där vi mäter den sammantagna klimateffekten av Sysavs verksamhet, minskade vi klimatutsläppen med 123 000 ton koldioxidekvivalenter 2014.