Gå till innehållet

mar 29, 2022 08:40

Nyhet

Välkommen till Sysavdagen 2022: Sysav och klimatet

Nyhetsbild: Välkommen till Sysavdagen 2022: Sysav och klimatet

Sysavdagen 2022 kommer i huvudsak att handla om Sysavs klimatpåverkan och våra ambitioner framåt. Sverige ska ha nettonollutsläpp 2045, men vi vill bli klimatpositiva redan 2030. Hur ska vi nå dit? Och vad görs redan idag?

För att få perspektiv har vi bjudit in Markku Rummukainen, professor i Klimatologi, ledamot i Klimatpolitiska rådet och deltagande expert vid FN:s klimatförhandlingar och IPCC samt Åsa Stenmarck som arbetar med hållbar konsumtion på Naturvårdsverket som materialflödesexpert och nationell plastsamordnare. Åsa är kanske den som vet mest om plastflöden i Sverige. 

–Klimatfrågan är ytterst angelägen och det händer mycket på Sysav inom området. Därför känns det både självklart och spännande att årets Sysavdagen har tema klimatet. Vi kommer att prata mer om Sysavs nyantagna klimatambition som visar vägen framåt i vårt klimatarbete samt om den förstudie av koldioxidinfångning, CCS, som gjorts och vad nästa steg blir, säger Magnus Pettersson, VD, Sysav Utveckling.

Ett digilogt event

Årets Sysavdag planeras att hållas som ett digilogt event under förmiddagen den 22:e april, alltså både som ett fysiskt event och med möjlighet att delta digitalt. Eventent är helt gratis, oavsett om du deltar fysiskt eller digitalt. Du som deltar fysiskt blir bjuden på lunch. Anmäl dig här.

Eventet modereras av Sysavs miljöpedagoger Rustan Nilsson och Ann Nerlund. 

Relaterade bilder & videos