Gå till innehållet

apr 13, 2022 08:00

Nyhet

Sysav och kommuninvånare skänker drygt 240 000 kronor till välgörande ändamål

Nyhetsbild: Sysav och kommuninvånare skänker drygt 240 000 kronor till välgörande ändamål Besökarna på återvinningscentralerna har skänkt drygt 60 000 kronor tillsammans och Sysav donerar ytterligare 180 000 kronor.

Besökarna på återvinningscentralerna har skänkt drygt 60 000 kronor tillsammans och Sysav donerar ytterligare 180 000 kronor.

Tack till alla som skänkt sin pant till välgörande ändamål! Nu tripplar Sysav beloppet till förmån för behövande i Ukraina.

Under mars månad uppmuntrade Sysav alla att skänka panten i Pantamera Express-automaterna på våra återvinningscentraler till någon av välgörenhetsorganisationerna där - UNHCR eller Läkare utan gränser. Nu kan vi glädjande konstatera att besökarna på återvinningscentralerna tillsammans skänkt 60 354 kr – vilket i sig också är ett rekord på Sysav under en månad.

- Det är helt fantastiskt! Bland annat kom det en skolklass i slutet på perioden som hade samlat 3 000 burkar och flaskor och de donerade panten. En väldigt fin gest, och tack till alla som bidragit, säger Patrik Lövgren som är områdeschef på Sysav.

Sysav tripplar beloppet och skänker 181 062 kronor till UNHCR till förmån för behövande i Ukraina. Så sammantaget skänks över 240 000 kronor.

- Jag är imponerad över våra besökare på återvinningscentralerna, vilken fantastisk uppslutning och generositet de visar. Stort tack! Som utlovat tripplar vi beloppet och donerar till förmån för Ukraina. Det känns riktigt bra, säger vd Peter Engström.

Relaterade bilder & videos