Gå till innehållet

okt 12, 2018 10:51

Nyhet

Rekordstort intresse för Climathon i Lund

Nyhetsbild: Rekordstort intresse för Climathon i Lund

Intresset har varit rekordstort för årets Climathon i Lund. Climathon är ett 24 timmars hackaton för klimatlösningar som pågår samtidigt världen över. Årets upplaga ska svara på hur vi kan minska plastens klimatpåverkan.

Årets Climathon går av stapeln den 26–27 oktober samtidigt i hundra städer världen över. Evenemanget i Lund är det enda i Sverige. Syftet med Climathon är att hitta innovativa lösningar på allvarliga klimatutmaningar. I år har intresset varit ovanligt stort och Climathon i Lund kommer att vara ett av de Climathon i världen med flest deltagare. Sysav är en av arrangörerna till evenemanget.

–Hur vi kan minska plastens klimatpåverkan är en utmaning som engagerar. Det är fantastiskt roligt att så många visat intresse. Sådana här initiativ är vad som behövs för att ta fram innovativa lösningar som på sikt kan förändra världen, säger Anders Persson VD Sysav Utveckling AB.

De som deltar i evenemanget är allt från studenter, entreprenörer och tekniska experter till miljöintresserade medborgare. Styrkan ligger i att deltagarna har olika bakgrund och erfarenhet att bidra med.

–För att vi ska nå våra högt satta miljömål behöver vi ta tillvara det stora engagemang som finns bland människor i Skåne. Climathon är ett roligt och nytänkande sätt att göra det. Det här är också ett sätt för oss att få in nya tankar och idéer till våra verksamheter som kanske inte hade kommit fram den traditionella vägen, säger Ulf Nymark (MP) ordförande i Renhållningsstyrelsen i Lunds kommun och jurymedel i Climathon.

Plats
Ideon Alfa Agora, Scheelevägen 15, Lund

Datum och tid
26 oktober kl 11.00 till 27 oktober kl 11.00

Arrangörer
Climathon är samordnad av Lunds kommun, Lunds Renhållningsverk, EIT Klimat-KIC, Sysav och Lunds universitet. Andra partners till Climathon i Lund är Ideon Innovation, Venture Lab och Neue Effizienz

Kontaktpersoner