På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

dec 16, 2019 16:30

Nyhet

​Lilla Hammars återvinningscentral klarar bullernivåerna

Det nya bullerplanket i Lilla Hammar fyller sin funktion.

Det nya bullerplanket i Lilla Hammar fyller sin funktion. Den senaste bullermätningen visar att Sysav håller nivåerna för att verksamheten ska få vara kvar. Resultatet av bullermätningen har skickats till Länsstyrelsen.

-Vi är jätteglada att de olika åtgärderna räcker för att hålla ljudet nere från verksamheten så att de närboende får en bättre boendemiljö och vi kan fortsätta bedriva verksamheten, säger Lars Carrick, chef för återvinningscentralerna.

Övriga åtgärder

De andra åtgärderna som gjorts är att metallcontainern har flyttats så nära bullerskyddsskärmen som möjligt. Denna är dessutom klädd med gummi invändigt för att dämpa ljudet då metall kastas i en tom container. Och så har hjullastaren har ersatts av en tystgående materialhanterare. Både Sysav och kommunen är nöjda med att verksamheten kan drivas vidare på nuvarande plats tills dess att kommunen anvisat en ny plats. 

Kontaktpersoner

Lars Carrick

tf. Operativ chef

Gunilla Carlsson

Public Affairs & International Relations