På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

dec 05, 2019 14:00

Nyhet

​Lilla Hammar får bullerplank som förbättrar både arbetsmiljön och boendemiljön

Bullerplank på återvinningscentralen i Lilla Hammar

Just nu är byggnationen av ett bullerplank vid Lilla Hammars återvinningscentral i full gång. Bullerplanket ska dämpa ljudet och förbättra boendemiljön för närboende grannar till återvinningscentralen. Det nya bullerplanket kommer att vara underhållsfritt och består av återvunnen plast och träfibrer.

Under året har även flera andra åtgärder gjorts, bland annat ljuddämpande containrar, ny lastmaskin utan back-ljud och just nu uppförs ett bullerplank för ytterligare ljuddämpning. 

Ny bullermätning

När bullerplanket är klart kommer en ny bullermätning att göras för att se att bullernivåerna har sänkts till tillåtna nivåer och resultatet från bullermätningen samt redovisning av de åtgärder som har genomförts kommer att skickas till Länsstyrelsen. Sysav och kommunens förhoppning är att Länsstyrelsen därefter återkommer med positivt besked så att anläggningen kan drivas vidare på nuvarande plats till dess att ny plats anvisats. 

Kontaktpersoner

Lars Carrick

tf. Operativ chef

Gunilla Carlsson

Public Affairs & International Relations