Gå till innehållet

dec 06, 2018 08:00

Blogginlägg

​5 tips på mer hållbara julklappar

Nyhetsbild: ​5 tips på mer hållbara julklappar

Slut på idéer inför jul och osugen på att köpa ännu en meningslös pryl? Här kommer lite inspiration på mer hållbara klappar.

1. Underbara upplevelser

En upplevelse behöver inte vara storslagen, utan kan till exempel vara att du bjuder på en mysig frukost hemma hos dig, ett biobesök med XL-popcorn eller en tur med tåget över sundet i ditt härliga sällskap.

2. En tjänst

Använd någon av dina fantastiska färdigheter för att ge bort en tjänst i julklapp till någon i din närhet som behöver det. Kanske är du suverän på att bygga hemsidor, bredspacklar som ingen annan, grym på att lägga upp byxor eller en hejare på att byta däck. Ska du ge en julklapp till småbarnsföräldrar, finns det något som garanterat uppskattas – barnvaktshjälp. Ge dem det och du har vänner för livet.

3. Väl utvalt vintage

Årets julklapp är det återvunna plagget. Leta efter exempelvis personliga inredningsprylar, accessoarer, leksaker. Lägg i en snygg presentförpackning och slå bort eventuella tankar på att man inte kan ge bort begagnat. En bra present till barn är en utklädningslåda deluxe. Sätt ihop en låda med roliga kläder som du köper begagnat. Leta efter knasiga hattar, kavajer med rejäla axelvaddar, överdimensionerade glasögonbågar och stora smycken. Perfekt för barnets rollekar.

4. Fantastiska förbrukningsvaror

Istället för att köpa ytterligare en pryl, som personen du ger den till inte behöver, kan du ge bort sånt som faktiskt går åt. Några exempel är härliga teer, lyxig choklad, läckra marmelader, ekologisk hudvård eller tjusiga tvålar.

5. Välgörande gåvor

Ge till någon som behöver det bättre. Donera en slant till välgörenhet i julklappsmottagarens namn. Många välgörenhetsorganisationer har olika gåvopaket inför jul. Du och julklappsmottagaren kan båda känna er nöjda över att vara en smula Karl-Bertil Jonsson så här i juletid och pengarna gör nytta. Win-win!

Kontaktpersoner

Maria Lindman

Maria Lindman

Kommunikatör, content manager