Gå till innehållet

maj 17, 2022 09:00

Blogginlägg

5 snabba tips för högsäsongen på återvinningscentralen

Nyhetsbild: 5 snabba tips för högsäsongen på återvinningscentralen Nu är det högsäsong på återvinningscentralen.

Nu är det högsäsong på återvinningscentralen.

Nu är det säsong för att bygga, renovera, rensa ut hemma och fixa i trädgården. Det betyder också att det är högtryck på återvinningscentralen. Ska du åka dit? Här kommer lite tips!

Bli av med möblerna

Kan det du inte längre behöver, användas av någon annan? Sälj eller skänk dina prylar via till exempel Blocket, Tradera, Marketplace eller någon lokal grupp på Facebook för bortskänkes. Då slipper du köra med det till återvinningscentralen och någon annan blir glad. Det är även bra för miljön om vi använder det som redan är tillverkat, istället för att köpa nytt.

Kör till en återvinningsstation

Ska du bara återvinna förpackningar? Enklast är att du tar dig till närmsta återvinningsstation, så behöver du inte köra till återvinningscentralen. Återvinningsstationerna hittar du här.

Planera besöket

Allra mest folk är det på återvinningscentralen på helgen. Kan du åka vid någon annan tidpunkt? Då kan besöket gå snabbare. Behöver du bärhjälp? Ta i så fall med en kompis eller familjemedlem. PS! Glöm inte körkortet/kundkortet!

Köp plantjord

Fixar du i trädgården? Du vet väl att du även kan köpa plantjord på våra återvinningscentraler?

Hitta mer info

Sysav.se/atervinningscentraler klickar du på din närmsta återvinningscentral och hittar massor av bra information inför besöket. Här finns till exempel öppettider, vilka fraktioner som tas emot, vilka tider det är minst folk på återvinningscentralen och aktuell information.

Relaterade bilder & videos