Gå till innehållet
Filtrera Pil ned
Taggar:

Visa alla taggar Plus ikon

maj 19, 2022 14:30

Blogginlägg

Ska vi byta grejer med varandra?

I en undersökning som Sysav har gjort är det endast cirka 20 procent som tycker att det är lätt att dela och samäga saker med någon annan. Hur gör man för att låna, byta, hyra och dela på ett enkelt sätt?

Läs mer

maj 17, 2022 09:00 Tag

Blogginlägg

5 snabba tips för högsäsongen på återvinningscentralen

Nu är det säsong för att bygga, renovera, rensa ut och fixa i trädgården/på uteplatsen. Det betyder också att det är högtryck på återvinningscentralen. Ska du åka dit? Här kommer lite tips!

Läs mer

apr 19, 2022 15:00 Tag

Blogginlägg

Nu kan vi lämna slit-och-släng-samhället på riktigt

EU-kommissionen har presenterat ett nytt lagpaket med åtgärder för att främja en ekonomisk tillväxt på ett grönt och hållbart sätt. Syftet är att säkerställa att produkter på EU:s marknad är hållbara, förnyelsebara och har liten klimatpåverkan. Sysav välkomnar...

Läs mer

apr 07, 2022 12:19 Tag

Blogginlägg

FN:s klimatrapport lyfter CCS som del av lösning

FN:s klimatpanels senaste rapport visar att även om utsläppen av klimatgaser inte längre ökar lika snabbt, ökar de fortfarande. CCS lyfts som en viktig del i att nå nettonollutsläpp.

Läs mer

mar 25, 2022 09:00

Blogginlägg

Städa giftfritt med gamla husmorsknep

Städskåpet är fullt av kemikalier. Hur gör vi för att få bukt med det? Och kan vi lära oss något av gamla tiders husmorstips?

Läs mer

feb 14, 2022 11:00 Tag

Blogginlägg

Vi måste prata om anledningen till utsläppen

Avfallskraftvärmeverken pekas ofta ut som klimatbovar. Och ja, insatser behöver göras för att minska utsläppen. Men vi måste också prata om den viktiga roll i energi- och återvinningssystemet de utgör. Vad är alternativet? Och varför pratar vi så mycket om slute...

Läs mer

sep 02, 2021 13:00 Tag

Blogginlägg

Tips för en hållbar kräftskiva

Nu är det kräfttider! Men skippa illaluktande sopkärl, onödigt avfall och papperspynt som går sönder och satsa på en lite mer hållbar, men lika härlig kräftskiva. Slurp!

Läs mer

jun 21, 2021 07:30

Blogginlägg

Så firar du en härligt hållbar midsommar

Färskpotatis, nyplockade jordgubbar, vackra blomsterkransar och dans kring midsommarstången. Midsommarafton är sommarens höjdpunkt. Låt sommarfesten bli lika hållbar som härlig med några av våra enkla knep.

Läs mer
Anna Annerås

Anna Annerås

Presskontakt

Kommunikationschef

070-1438114

anna.anneras@sysav.se

Peter Engström

Peter Engström

Presskontakt

VD

040 - 635 18 01

peter.engstrom@sysav.se