Gå till innehållet
Filtrera Pil ned
Taggar:

Visa alla taggar Plus ikon

sep 02, 2021 13:00 Tag

Blogginlägg

Tips för en hållbar kräftskiva

Nu är det kräfttider! Men skippa illaluktande sopkärl, onödigt avfall och papperspynt som går sönder och satsa på en lite mer hållbar, men lika härlig kräftskiva. Slurp!

Läs mer

jun 21, 2021 07:30

Blogginlägg

Så firar du en härligt hållbar midsommar

Färskpotatis, nyplockade jordgubbar, vackra blomsterkransar och dans kring midsommarstången. Midsommarafton är sommarens höjdpunkt. Låt sommarfesten bli lika hållbar som härlig med några av våra enkla knep.

Läs mer

mar 29, 2021 13:00

Blogginlägg

Så fixar du en mer hållbar påsk

Påsken hägrar och det börjar bli dags att måla ägg, äta godis och pynta ris. Men hur gör man det lite mer hållbart? Här kommer 5 påskiga tips.

Läs mer

nov 03, 2020 09:09 Tag

Blogginlägg

Månadens miljöinspiratör: Johanna Nilsson

Influencern Johanna Nilsson älskar kläder, men vill slippa modeindustrins bittra eftersmak. Hon sprider budskapet om att mode och hållbarhet kan gå hand i hand. -Alla vi som har ett modeintresse tycker att kläder är härligt, men hållbart mode handlar om att göra...

Läs mer

okt 14, 2020 12:00 Tag

Blogginlägg

​Månadens miljöinspiratör: Erik Andersson

Några vagnar packade med mat som skulle slängas, blev en ögonöppnare för Erik Andersson. Nu driver han restaurang Spill som serverar lunch gjord av råvaror som egentligen skulle kastats. Erik är också jurymedlem i mattävlingen Resterkocken.

Läs mer

sep 11, 2020 10:00 Tag

Blogginlägg

Så plastbantar du

Plast har stor klimatpåverkan och mycket av plasten vi använder idag är direkt onödig. Det finns alltså all anledning att se över sin plastanvändning. Plast finns överallt omkring oss, till exempel i våra kläder, i produkter i badrumsskåpet, runt vår mat och i...

Läs mer

jun 26, 2020 08:36 Tag

Blogginlägg

Så undviker du fluglarver i matavfallet i sommar

​Under de varma sommarmånaderna är risken större att det uppkommer fluglarver i ditt sopkärl. Här kommer tips på hur du minskar risken för att få larver i ditt matavfall och bananflugor hemma.

Läs mer

jun 08, 2020 10:32

Blogginlägg

​Renoveringsdags? Så gör du med byggavfallet!

Nu är det många som bygger och fixar hemma. Det betyder att det blir en hel del byggavfall som behöver tas om hand på bästa sätt. Här kommer tips på hur du undviker några vanliga fällor och underlättar ditt besök på återvinningscentralen.

Läs mer
Anna Annerås

Anna Annerås

Presskontakt

Kommunikationschef

070-1438114

anna.anneras@sysav.se

Peter Engström

Peter Engström

Presskontakt

VD

040 - 635 18 01

peter.engstrom@sysav.se