Gå till innehållet
Filtrera Pil ned
Taggar:

Visa alla taggar Plus ikon

sep 05, 2023 08:32

Nyhet

Sysav mäter klimatgaser med drönare

I början av september 2023 kommer ReSource hjälpa Sysav att undersöka om det finns några gasutsläpp från deponierna vid Spillepeng i Malmö och Hedeskoga i Ystad.

Läs mer

aug 30, 2023 09:00 Tag

Nyhet

Insamling av förpackningsavfall

För att öka återvinningen och göra det lättare att göra rätt har Sveriges regering beslutat om nya regler för förpackningsinsamling. Senast 1 januari 2024 tar Sysav över ansvaret för insamlingen av förpackningar från hushåll via återvinningsstationer och...

Läs mer

jul 07, 2023 12:51 Tag

Nyhet

Hur blir koldioxidinfångning verklighet?

Sysav och Öresundskraft ordnade ett fullsatt seminarium i Almedalen, där EU-parlamentariker, riksdagspolitiker, Fossilfritt Sverige och nätverket KLIMPO diskuterade utmaningar och möjligheter med CCS på avfallskraftvärmeverk.

Läs mer

jul 03, 2023 11:12 Tag

Nyhet

Läder gjort av avfall vinner cirkulärt pris

Med bioteknik omvandlar Micovation avfall från bryggerier till ett mycelbaserat, biobaserat läder med låg klimatpåverkan. Det gav dem priset Sysav's Circular Award på regionfinalen i Venture Cup Startup.

Läs mer

apr 02, 2023 09:00 Tag

Nyhet

5 tips för en äggstra hållbar påsk

Påsken är på många sätt matens högtid. Särskilt äggen står förstås i fokus, såväl de från hönor som de påskharen värper. Men vad gör vi med maten som bli över? Hur kan vi spara både pengar och miljö?

Läs mer

mar 13, 2023 12:23 Tag

Nyhet

Det våras för trädgårdsavfallet

Du frågar - vi svarar! Under trädgårdssäsongen kan vi hämta ditt trädgårdsavfall om du har den tjänsten. Vi ber dig att inte fylla kärlet för tungt (max 50 kg), tänk på sophämtningspersonalens arbetsmiljö. Glöm inte att ställa ut dit kärl vid tomtgränsen senast ...

Läs mer

feb 16, 2023 09:00 Tag

Nyhet

Cirkulär dryck av kärnor vinner hållbarhetspris

Företaget Simply no waste har tagit fram en produkt som utgår från en biprodukt i livsmedelskedjan som annars slängs. De minskar matavfallet och tar tillvara näringen. Därför har företaget tilldelats Nyföretagarcentrum Öresunds hållbarhetspris som Sysav sponsrar.

Läs mer
 Anna Vilén

Anna Vilén

Presskontakt

Kommunikatör, Marknadskommunikation och varumärke

0734-39 61 90

anna.vilen@sysav.se