På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Filtrera
Taggar:

Visa alla taggar

sep 17, 2019 08:00

Blogginlägg

Hållbar tillväxt – är det möjligt?

​Det är lätt att betrakta tillväxt som motsatsen till hållbarhet, men är hållbar tillväxt möjligt? Eller frågan är snarare – är motsatsen möjlig i längden?

Läs mer

jul 04, 2019 09:00

Blogginlägg

5 tips för hur du maxar loppisrundan

​Nu är loppissäsongen i full gång! Snöra på dig ett par sköna skor och ge dig ut och botanisera bland skatter och bråte. Vi ger dig tipsen för hur du maxar loppisrundan.

Läs mer

jun 28, 2019 09:00

Blogginlägg

Månadens miljöinspiratör: Philip Allgoth

En hållbar framtid kräver hållbara affärsmodeller. Philip Allgoth är tillförordnad Regionchef på Ung Företagsamhet Skåne, där Sysav har gått in som guldpartner. Målet med samarbetet är att öka kunskapen om hållbart företagande.

Läs mer

jun 25, 2019 15:07

Blogginlägg

Övermogna mobiltelefoner och annat prylsvinn

Prylsvinn: det är när saker inte används. Vi har tusentals ton resurser som bara står och samlar damm. Vad är det för psykologiska mekanismer som gör det så svårt för oss att göra oss av med saker? Frigör dina prylar och gör miljön och klimatet en tjänst!

Läs mer

jun 20, 2019 13:01

Blogginlägg

Materialåtervinningens utmaningar

Resurser som återvinns från avfall ger minskad miljöpåverkan från andra sektorer. Denna effekt kan öka ytterligare genom att öka återvinningen. EU har röstat ja till en avfallslagstiftning som styr mot cirkulär ekonomi, och satt ambitiösa mål för olika typer av...

Läs mer

jun 11, 2019 10:47

Blogginlägg

Återvinning, på riktigt!

De flesta vet vid det här laget att textilindustrin är en fruktansvärd miljöbov, ändå fortsätter vi att konsumera. För det går ju att lämna in till återvinning. Eller? Hur står det egentligen till med textilåtervinningen?

Läs mer

maj 27, 2019 10:43

Blogginlägg

Så grillar du hållbart

​Nu är säsongen här då du knappt kan röra dig utomhus utan att känna doften av grillat. I var och varann trädgård, park och innergård går grillarna varma. Men hur grillar man mer hållbart?

Läs mer

maj 23, 2019 08:00

Blogginlägg

Månadens miljöinspiratör: Carl-Henric Malmgren

Carl-Henric Malmgren är antikexperten och frilansskribenten som närt ett intresse för antikviteter sedan barnsben. Han tilltalas av kvaliteten och det beständiga i antika saker, som till exempel gör att hans barn äter frukostmackan på porslin från 1930-talet och...

Läs mer

Gunilla Carlsson

Presskontakt

Kommunikationsschef

0734-396034

gunilla.carlsson@sysav.se

Peter Engström

Presskontakt

VD

040 - 635 18 01

peter.engstrom@sysav.se