Gå till innehållet
Filtrera Pil ned
Taggar:

Visa alla taggar Plus ikon

apr 14, 2021 13:10 Tag

Nyhet

Pasta av kasserat bröd tog dem till SM

Mormors husmorsknep inspirerade UF-företaget Basta UF till produkten basta - pasta gjort av kasserat bröd. Det tog dem till vinst i den regionala UF-tävlingen och nu väntar SM-finalen.

Läs mer

apr 12, 2021 15:00 Tag

Pressmeddelande

Välkommen till Sysavdagen 2021 Fokus: Textil

Produktion av textilier är en av världens mest resursintensiva och förorenande branscher. Lång livslängd och återanvändning är nycklar till förändring - kanske kan ett nytt bomullsfält i Malmö bidra?

Läs mer

apr 08, 2021 07:30 Tag

Pressmeddelande

Plastsugrör och fimpar vanliga skräp på badplatser

Sommaren 2020 genomfördes pilotmätningar på tre badplatser i Vellinge, Lomma och Svedala. Resultaten visar att till skillnad från i stadsmiljö där fimpen är det överlägset vanligaste skräpet utgör plasten en nästan lika stor andel av skräpet som fimparna på de t...

Läs mer

mar 29, 2021 13:00

Blogginlägg

Så fixar du en mer hållbar påsk

Påsken hägrar och det börjar bli dags att måla ägg, äta godis och pynta ris. Men hur gör man det lite mer hållbart? Här kommer 5 påskiga tips.

Läs mer

mar 26, 2021 08:24 Tag

Nyhet

Ändrad sophämtning veckan efter påskhelgen

Ändrad sophämtning och öppettider på återvinningscentralerna i påsk. Under påsken ser sophämtningen i Kävlinge kommun och öppettider på återvinningscentralerna annorlunda ut än vanligt.

Läs mer

mar 19, 2021 15:03

Nyhet

Sysav välkomnar förbud mot engångsplast

Sysav välkomnar EU:s förslag om förbud mot produkter av engångsplast. De skärpta reglerna föreslås gälla redan från juli i år.

Läs mer

mar 15, 2021 08:48 Tag

Pressmeddelande

Då är det minst risk för kö på återvinningscentralen

Våren innebär högsäsong så det är viktigt att vi alla visar omtanke. Tisdag till fredag samt vid dåligt väder är det generellt sett minst risk för kö och färre besökare på våra återvinningscentraler.

Läs mer

feb 18, 2021 10:00 Tag

Nyhet

Närodlat växtprotein prisas

Malmöföretaget Lupinta tillverkar tempeh, en fermenterad växtproteinfilé, av lupin. De är vinnare av Årets skånska miljö- och hållbarhetspris som Sysav sponsrar. Priset är en kategori inom Skånska gastronomipriset.

Läs mer
Anna Annerås

Anna Annerås

Presskontakt

Kommunikationschef

070-1438114

anna.anneras@sysav.se

Peter Engström

Peter Engström

Presskontakt

VD

040 - 635 18 01

peter.engstrom@sysav.se