På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Betalning

Sysav erbjuder ett antal olika lösningar för betalning av tjänster och för avlämning på våra anläggningar.

 Flera av våra anläggningar samt återvinningscentralerna tar inte emot kontanter.

Inlämning av avfall som uppkommer i ett normalt hushåll är alltid kostnadsfritt eftersom det betalas via avfallstaxan i din kommun. Betalningssätten gäller främst företag, föreningar och verksamheter.

Betalkort

Fungerar på Sysavs alla anläggningar förutom Anläggningen för farligt avfall i Malmö. För enstaka besök på återvinningscentralen finns möjlighet att betala med de vanligaste kontokorten (Mastercard/Visa)- dock till en högre avgift. Betalar man besöket med företagskuponger kostar det 250 kr, med kontokort 400 kr.

Bild

Vågkort

Om ditt företag lämnar avfall eller återvinningsmaterial till Sysavs anläggningar kan du använda dig av vågkort för att registrera hur mycket avfall du lämnat. Behandlingsavgiften faktureras då företaget.

Vågkortet gäller vid avfallskraftvärmeverket, vid våra deponier, sorteringsanläggningar, omlastningsstationer och återvinningscentralen för företag. 

Vågkortet gäller inte på följande anläggningar

  • återvinningscentralerna för hushåll

Har du frågor eller funderingar om vågkortet? Kontakta kundservice på telefon 040-635 18 00.

Bild

Företagskuponger

Fungerar som betalning på återvinningscentraler. 
Företagskuponger kan inte köpas på plats.

Beställ ett häfte med 10 kuponger genom att sätta in 2 500 kr (pris inkl moms) på bankgiro 235-6541. Välj ”Meddelande” och ange Företagskuponger, namn och adress dit kupongerna ska skickas. Om hela adressen inte får plats i meddelande-fältet, informera oss genom att maila till kundservice@sysav.se. Häftet kommer inom några arbetsdagar.

Tänk på att företagskuponger inte gäller som betalning på våra avfallsanläggningar, återvinningscentralen för företag, eller på anläggningen för farligt avfall. 

Fakturor

För att kunna betala med faktura på avfallsanläggningarna eller Återvinningscentralen för företag måste man vara avtalskund. Detta gäller inte på Anläggningen för farligt avfall, se nedan. Vill du bli avtalskund eller har du frågor om din faktura, kontakta kundservice@sysav.se

Anläggningen för farligt avfall

På Anläggningen för farligt avfall är faktura det enda betalningssättet, detta gäller oavsett om företaget är avtalskund eller inte.

Privatkunder lämnar farligt avfall gratis, förutsatt att det är rimliga mängder som kan uppstå i ett hushåll.

  • Är du leverantör och vill fakturera Sysav, hittar du mer information under För leverantörer.

Kontakta kundservice