Gå till innehållet
Resterkocken_549x284.jpg

Resterkocken - en klimatsmart tävling för elever i grundskolan

Den första oktober kör tävlingen Resterkocken igång. En tävling som syftar till att utbilda barn och ungdomar i grundskolan att minska matsvinnet. Samtidigt får eleverna släppa loss kreativiteten kring hur rester och varor med kort hållbarhet kan användas.

Vad innebär det till exempel att bäst före-datum passerat  och hur kan eleven själv testa hållbarheten? Vilka nya goda måltider kan skapas av matrester? Eleverna tävlar enskilt eller i grupp med sitt bästa restrecept och de bästa bidragen tävlar om bland annat 10 000 kr till klasskassan.

För alla pedagoger:

På resterkocken.se finns inspirerande lektionsupplägg, fakta om matsvinn och filmer med tidigare resterkockar. Där finns också tidigare års vinnare. Följ oss i sociala medier så att du inte missar när tävlingen drar igång.

Om Resterkocken

Resterkocken riktar sig till barn och unga i grundskolan och har som mål att minska matsvinnet samt öka kunskapen om livsmedlens hållbarhet och användningområden. Tävlingen är ett initiativ från Sysav, NSR, Nårab, VIVAB och LSR med kommuner samt Svenljunga och Kristianstads kommun.

Läs mer på www.resterkocken.se