Gå till innehållet
Resterkocken_549x284.jpg

Resterkocken - en klimatsmart tävling för elever i grundskolan

Den första oktober kör tävlingen Resterkocken igång. En tävling som syftar till att utbilda barn och ungdomar i grundskolan att minska matsvinnet. Samtidigt får eleverna släppa loss kreativiteten kring hur rester och varor med kort hållbarhet kan användas.

Vad innebär det till exempel att bäst före-datum passerat  och hur kan eleven själv testa hållbarheten? Vilka nya goda måltider kan skapas av matrester? Eleverna tävlar enskilt eller i grupp med sitt bästa restrecept och de bästa bidragen tävlar om bland annat 10 000 kr till klasskassan.

För alla pedagoger:

På resterkocken.se finns inspirerande lektionsupplägg, fakta om matsvinn och filmer med tidigare resterkockar. Där finns också tidigare års vinnare. Följ oss i sociala medier så att du inte missar när tävlingen drar igång.

Om Resterkocken

Resterkocken riktar sig till barn och unga i grundskolan och har som mål att minska matsvinnet samt öka kunskapen om livsmedlens hållbarhet och användningområden. 

Läs mer på www.resterkocken.se