På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

maj 22, 2018 08:00

Pressmeddelande

Pressinbjudan: Burlöv-skolklass inviger nybyggt utegym

Den 23 maj inviger en skoklass från Burlöv det nybyggda utegymmet under en gymnastiklektion.

Den gamla deponin har under många år genomgått en förvandling till ett fritidsområde. Nu står den senaste nyheten färdig att användas av närboende i Burlöv, Lomma och Malmö, eller andra besökare.

Löparslingor, skytteanläggning, kaninförening och Skåneledens passering är några av de aktivitetsmöjligheter som erbjuds på Spillepengs Fritidsområde. Nu får alltså rekreationsområdet sällskap av ett nytt utegym.

- Vi hoppas att utegymmet ska vara attraktivt för både löpare och skolklasser (och andra besökare). Jag tror det blir särskilt uppskattat av Burlöv, säger Lars Carrick, verkställande tjänsteman i Stiftelsen Spillepeng och avdelningschef för Återvinningsanläggningar på Sysav.

Invigningen leds av kommunstyrelsens ordförande Katja Larsson i Burlövs kommun och ordförande i Stiftelsen Spillepeng Bo Carlqvist tillsammans med en skolklass från Burlövs kommun. I styrelsen för Stiftelsen Spillepeng sitter politiker från Burlöv, Lomma och Malmö.


Datum: Onsdag 23 maj

Tid: Klockan 10-11

Plats: Spillepengs Fritidsområde i Burlöv

Om oss

Sysav, Sydskånes avfallsaktiebolag, tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer.

Vi erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus.

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.

Sysav ägs av 14 kommuner.

Kontaktpersoner

Gunilla Carlsson

Public Affairs & International Relations