Gå till innehållet

mar 12, 2015 09:12

Pressmeddelande

Miljövänlig must med mersmak fick hållbarhetspris

Nyhetsbild: Miljövänlig must med mersmak fick hållbarhetspris

Sysav sponsrar årligen Hållbarhetspriset i gymnasietävlingen Ung Företagsamhet. Torsdag kväll gick årets pris till De Tre Mustetörerna, för deras hemmagjorda äppelmust.

Miljövänlig must med mersmak

Årets Hållbarhetspris gick till De Tre Mustetörerna, tre killar som genom att tillverka must av äpplen sluter kretsloppet på ett delikat vis. I utbyte mot krattning hämtar de äpplen från villaträdgårdar, mustar och tappar upp på återvunna glasflaskor. En annars outnyttjad resurs, därtill närodlad och ekologisk, blir till en mumsig must, en produkt som känns helt rätt i tiden.

Juryn bestod av representanter för Sysav och Malmö CleanTech City.

Juryns motivering:

Ett fruktbart företag, hållbart i varenda led, som löser ett problem och tar tillvara på en resurs. Det är en charmig närproducerad produkt med stor potential.

Grattis Åke Henriksson, Albin Gustafson och Calle Ståhl från Malmö idrottsgymnasium som går direkt till final i Stockholm!

Mer information om produkten finns på De tre mustetörernas Facebooksida.

Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet är en nationell tävling med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Gymnasieeleverna startar företag och tävlar sedan i olika kategorier.

Om oss

Sysav, Sydskånes avfallsaktiebolag, tar emot och behandlar avfall från hushåll, företag och verksamheter i södra Skåne. Genom mångsidighet och bredd kombineras olika metoder och varje avfall tas omhand efter sina egna förutsättningar.

Mer än 90 procent av avfallet återvinns som olika former av material eller energi. Sysavs mål är att avfall så lång det är möjligt ska komma till nytta. Naturens kretslopp och en miljöriktigt avfallshantering är grundförutsättningar för verksamheten.

Kontaktpersoner

 Anna Vilén

Anna Vilén

Presskontakt
Kommunikatör, Marknadskommunikation och varumärke

 Anna Vilén

Anna Vilén

Presskontakt
Kommunikatör, Marknadskommunikation och varumärke

Taggar

evenemang