Gå till innehållet

nov 26, 2018 10:39

Nyhet

Succé för Pantamera Express på återvinningscentraler

Nyhetsbild: Succé för Pantamera Express på återvinningscentraler Den stora pantautomaten kan ta emot både PET-flaskor och aluminiumburkar.

Den stora pantautomaten kan ta emot både PET-flaskor och aluminiumburkar.

Sedan starten för cirka ett år sedan har Pantamera Express-automater på Bunkeflo och Gastelyckans återvinningscentraler återvunnit inte mindre än 1,9 miljoner förpackningar. De har också samlat in cirka 125 000 kronor till Läkare utan gränser.

-Vi är såklart glada att det här försöket ha fallit väl ut. Det är roligt att vi tillsammans med Pantamera samt Malmö- och Lundaborna har samlat in pengar till välgörenhet samtidigt som vi gör något bra för miljön, hälsar Patrik Lövgren, områdeschef för Malmös återvinningscentraler på Sysav.

Insamling till Musikhjälpen
Den 1-16 december kommer det dessutom att finnas en knapp där besökarna kan skänka pengar till Sveriges Radios initiativ Musikhjälpen. Carita Classon, produktchef på Pantamera, berättar mer.

-Vi har på olika sätt pantat för Musikhjälpen sedan 2012. Det är en fantastisk känsla, när så många människor är med och bidrar! Precis som Bunkeflos och Gastelyckans insamling för Läkare utan gränser är det här ett initiativ där panten åter blir en möjliggörare, både för miljö och samhälle.

Vad är Pantamera Express?
Den stora pantautomaten kan ta emot både PET-flaskor och aluminiumburkar. På bara ett par minuter sorterar och räknar den ett hundratal förpackningar. Med Pantamera Express pantar du smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt, även om du har mycket pant.

Pantamera-maskinerna hittar du på följande återvinningscentraler:

  • Norra Hamnen, Malmö
  • Bunkeflo, Malmö
  • Gastelyckan, Lund

Pantamera Express – läs mer

Relaterade bilder & videos