Gå till innehållet
grona_cirkeln_hjul_549x270.jpg

Sponsringssamarbeten

Circular Monday, Malmö opera och podcast med hållbarhetstema. Sysav sponsrar flera olika hållbara initiativ. Här kan du läsa om några sponsringssamarbeten vi haft under åren.

Malmö opera

Kan ett operahus med höga krav på nyskapande och konstnärlig frihet använda cirkulära modeller för sitt material? Självklart! Sysav och Malmö Opera inledde ett hållbarhetssamarbete för att minska operahusets klimatavtryck. Bland annat instiftades ett nytt cirkulärt system, Gröna Cirkeln, för att göra att delar av scenografin kan återanvänds i flera produktioner.

Läs mer om Gröna cirkeln

Tillbaka till toppenUpp

Ung företagsamhet

Sysav har länge varit värd för tävlingskategorin "Årets hållbara UF-företag" i den regionala Ung Företagsamhet-tävlingen i Skåne. 2019 blev Sysav även guldpartner till UF, med målet att hållbarhet på sikt inte ska vara en kategori, utan att alla företag borde vara hållbara. 2019 års vinnare av "Årets hållbara UF-företag", Rawstraw, blev även "Årets UF-företag" på SM och har fortsatt utanför UF-världen att driva företaget som säljer halmsugrör, som ett alternativ till engångsplast.

Läs mer om UF

Läs mer om Rawstraw

Tillbaka till toppenUpp

White Monday

Henning Gillberg startade White Monday 2017, ett initiativ som hyllar cirkulära alternativ och är en motkraft till Black Friday. White Monday, som numera heter Circular Monday, har fått ett enormt genomslag och vuxit till en internationell rörelse.

Läs intervjun med Henning Gillberg

Tillbaka till toppenUpp

Skånska Gastronomipriset

Skånska Gastronomipriset tilldelas den eller dem som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskulturen. Årets Skånska Miljö- & Hållbarhetspris startade som ny priskategori 2019 för att uppmuntra miljö- och hållbarhetstänkande inom branschen.

Tillbaka till toppenUpp

Återbruket

Återbruket är en återbruksbasar på köpcentret Mobilia i Malmö. Återbruket ska fungera både som handelsplats, verkstad och kreativ mötesplats. På Återbruket finns det exempelvis inredning, design, leksaker och barnkläder, textil, glaskonst samt möbler − allt återbrukat och upcyclat.

Läs intervjun med Victor Wall, grundare av Återbruket

Tillbaka till toppenUpp

Nyföretagarcentrum

Hållbart företagande är en viktig del i samhället. Därför instiftade Sysav tillsammans med Nyföretagarcentrum Öresund ett hållbarhetspris för småföretagare i regionen. Priset vanns av Folkets pops, ett företag som gör isglassar av räddad frukt och säljer dem i sin foodbike.

Läs intervjun med Michelle Saunders som driver Folkets pops

Tillbaka till toppenUpp

Gislövs IF

Inga engångsartiklar på matcher, namnlösa matchtröjor som kan användas av fler, miljökrav på leverantörer och en ordentlig avfallshantering. Gislövs IF är fotbollsklubben som har förändrat hur det "alltid har varit" och tagit ett hållbarhetskliv in i framtiden med projektet "Hållbar Framgång". Genom projektet ställer de krav på leverantörer, konsumerar hållbart och förbättrar sin sophantering.

Läs intervjun med Andreas Rijpma, tränare och styrelseledamot i Gislövs IF

Tillbaka till toppenUpp

Podcasten Steg för steg

Vill du leva mer hållbart, men vet inte riktigt var du ska börja? I podden Steg för steg får du lyssna på inspirerande personer som har olika bakgrunder, men som alla bidrar till en bättre värld. Upphovsperson är Tess Waltenburg - en sustainable influencer som i sina sociala kanaler, under parollen "good enough sustainable living", inspirerar till att hitta glädjen i ett mer hållbart liv, utan stress och pekpinnar.

Läs intervjun med Tess Waltenburg

Tillbaka till toppenUpp

Natur & Miljöboken

Vi samarbetar med Svenska Kunskapsförlaget som skapar Natur & Miljöboken. Ett faktagranskat, inspirerande och aktuellt läromedel i natur- och miljökunskap för elever och lärare i årskurs 4-6. Boken uppdateras varje år och till hösten 2020 integreras de globala målen i både elevens bok och lärarhandledning.

Ladda hem ditt exemplar här

Tillbaka till toppenUpp