Gå till innehållet
NYRustan_ann.jpg

Boka studiebesök, föreläsning och workshops med Sysavs miljöpedagoger

Tyvärr kan vi inte på grund av pandemin ta emot bokningar gällande januari eller februari.

Om studiebesöksverksamheten 

Ett studiebesök omfattar ett föredrag om vår verksamhet, avfall kopplat till miljö och hållbar utveckling samt en guidad tur på någon av våra anläggningar. Studiebesöken är kostnadsfria* och vänder sig till företag, organisationer, högskolor och universitet.

Vi har också gjort en film som är som ett litet studiebesök:
https://www.youtube.com/watch?v=hkBSGdmFF8A

Föreläsning och guidad tur i avfallskraftvärmeverket

En föreläsning om Sysavs verksamhet och avfall kopplat till miljö och hållbar utveckling samt en guidad tur i avfallskraftvärmeverket. 

Under den guidade turen får ni bland annat ta del av hur värme- och elproduktionen går till samt hur rökgaserna renas.

Adress: Spillepengsgatan 13, Malmö

Tidsåtgång: ca 90 min

Tänk på: I avfallskraftvärmeverket går vi i trappor och ibland befinner vi oss på hög höjd. Det är också lite damm i luften och en speciell lukt. Meddela oss i förväg om ni önskar att den guidade turen anpassas efter särskilda behov.

Tillbaka till toppenUpp
Buss med passagerare som håller på att gå av vid Sysavs avfalls bunker

Föreläsning och guidad busstur på Spillepeng

Egen buss utrustad med mikrofon krävs. En föreläsning om Sysavs verksamhet och avfall kopplat till miljö och hållbar utveckling samt en guidad tur i buss på Spillepengs avfallsanläggning.

Under bussturen får ni bland annat se kompostering av trädgårdsavfall, sortering av grovavfall, lagring av brännbart avfall och slaggsortering.

Adress: Spillepengsgatan 13, Malmö

Tidsåtgång: ca 90 min.

Tänk på: Sysav har tyvärr inga egna bussar, bokning av buss måste alltså göras av er som besökare. Se också till att bussen är utrustad med mikrofon!

Tillbaka till toppenUpp

Externa eller digitala föreläsningar och workshops

Boka en föreläsning eller workshop med en av våra miljöpedagoger! Vi kommer till ert företag eller organisation och pratar om avfall kopplat till miljö och hållbar utveckling. Det går naturligtvis också att genomföra föreläsningarna digitalt, ange detta då i fritextfältet när du bokar.

Innehåll och tid kan anpassas efter dina önskemål. Är det något speciellt du vill att vi pratar om, ange det i formuläret. 

Tillbaka till toppenUpp

Besök på övriga anläggningar

Siptex, matavfallsanläggningen, anläggningen för farligt avfall mm.

Ibland finns det också möjlighet att besöka våra övriga anläggningar. Detta beror dock på arbetsbelastningen just den dagen. Vänligen ange i formuläret vilken anläggning du önskar besöka.

Gruppstorlek

Vi välkomnar grupper på 10-50 personer. *Pga av den pågående pandemin är antalet begränsat till 25 personer.

*Studiebesöken på Sysav är kostnadsfria. Men en avgift à 150 kr per person  kommer att tas ut i samband med uteblivet besök där ingen avbokning skett minst 24 timmar i förväg. 

Tillbaka till toppenUpp

Bokningsformulär

Vi är glada att intresset för studiebesök är så stort, men tyvärr innebär det att det är fullbokat hela 2021. Boka gärna in ert besök för 2022 redan nu.

Typ av studiebesök (obligatoriskt)
Typ av grupp (obligatoriskt)
Välj önskad tid (obligatorisk)

Uppgifter markerade med obligatoriskt måste fyllas i.

*Fakturaadressen är endast till för avgift i samband med uteblivet besök. Studiebesöken på Sysav är kostnadsfria. Men en avgift à 150 kr per person kommer att tas ut i samband med uteblivet besök där ingen avbokning skett minst 24 h i förväg.

Sysav kommer att använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna hantera din förfrågan. Läs mer om hur Sysav hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy, www.sysav.se/dataskydd.  

Är du pedagog?

Är du pedagog och vill boka studiebesök eller skolinformation? Besök då våra skolsidor.

Tänk på att vara ute i god tid

Vi är oftast fullbokade 6-8 veckor fram i tiden