Gå till innehållet

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

student 470x290.png

Sysavstipendiet

Varje år delar Sysav ut stipendier på upp till 50 000 kr för uppsatser inom området återvinning och avfallshantering.

För att uppmuntra studenter och lärare vid universitet och högskolor i Skåne, att genomföra studier inom området avfallshantering och återvinning, delar Sysav ut stipendier. Stipendierna ges till de uppsats- eller examensarbeten som anses mest förtjänstfulla och relevanta för svensk avfallshantering och återvinning.

Arbeten som rör avfallsminimering och återanvändning är naturligtvis också mycket välkomna att ansöka. 

Förutsättningar

Uppsatsen eller examensarbetet ska vara på kandidat-, magister- eller mastersnivå motsvarande minst 15 högskolepoäng. Arbetet ska vara godkänt under 2019 eller fram till sista ansökningsdatum (den 14:e februari 2020) vid universitet eller högskola i Skåne. Ansökningar tas emot löpande fram till sista ansökningsdatum.

Stipendiekommitté

Styrelsen för Sysav Utveckling utgör stipendiekommittén, vars beslut inte kan överklagas. Kommittén förbehåller sig rätten att fritt fördela stipendiesumman om 50 000 kr eller att inte dela ut något stipendium.

Stipendieutdelning

På grund av coronarestriktioner delas stipendierna inte ut på fysisk plats 2020.

Kontakt

Kontakta gärna Anders Persson, VD på Sysav Utveckling AB för mer information.

Om du ansöker om Sysavstipendiet kommer Sysav att behandla dina personuppgifter du lämnar i ansökan för att komma i kontakt med dig.

Mer information om vår dataskyddspolicy hittar du här