Gå till innehållet
Eugene_jobbar_M.jpg

Eugen Marcian

Eugen Marcian arbetar som industrielektriker på avfallskraftvärmekraftverket i Malmö.

”Jag har arbetat med el i hela mitt liv. Därför tvekade jag inte när jobbet som industrielektriker utannonserades på Sysav och jag ville väldigt gärna ha jobbet. Jag har jobbat på Sysav sedan 2009 och i mitt jobb ingår det att ansvara för att underhållet och driften av elen i anläggningen fungerar.

När jag kommer till arbetet på morgonen har vi morgonmöte och går genom de arbetsordrar som har kommit in. I vissa fall är det akuta jobb, andra är mer underhåll. I min vardag kan det handla om allt från ganska så enkla uppgifter till stora strömavbrott, där läget är mer akut.

Eftersom avfallskraftvärmeverket i Malmö är igång dygnet runt så har jag beredskapstjänst. Vid de tillfällen jag har beredskapstjänst ska jag vara tillgänglig dygnet runt.

Det bästa med att jobba på Sysav är att mitt arbete är varierande, det händer nya saker varje dag, dessutom lär jag mig nya saker varje dag. Jag trivs helt enkelt väldigt bra på Sysav.”

 

waste-to-energy-plant-Sysav.jpg

Energianläggningar

På avfallskraftvärmeverket i Malmö jobbar ca 100 personer med skiftande arbetsuppgifter.

Sysavs avfallskraftvärmeverk har fyra förbränningslinjer. Förbränningslinjerna utgörs av två hetvattenpannor och två ångpannor, alla med tillhörande rökgasrening.

Här produceras värme i form av hetvatten som levereras till Malmös och Burlövs fjärrvärmenät samt elektricitet som levereras ut på det allmänna elnätet.