Gå till innehållet
jarnochmetaller.gif

Järn och metaller

Sysav Industri erbjuder en bred palett av service i samband med återvinning av ditt järn- och metallskrot

När du gör affärer med Sysav Industri kan du vara säker på att få den service som du förväntar dig. Vi vet att för de flesta verksamheter är skrotet en sekundär affär och den primära affären ska kunna köras obehindrat – det baserar vi vår kundservice på.
Vi hjälper dig och ditt företag med en lösning som är optimerad för er hantering av skrot och metall.

Priser

Priset på järn och metallskrot beror först och främst på varans beskaffenhet och legering, om det är en ren vara (legering) utan avfall, hur stora volymerna är, om skrotet måste behandlas (fragmenteras, sorteras eller klippas/skäras).
Vidare beror prisbilden på utbud och efterfrågan på den globala marknaden. Alla priser noteras på metallbörsen LME (London Metal Exchange) och varierar från dag till dag.

Järnskrot 

Metaller 

KimB.jpg

Kim Bodi

Affärsutvecklare/Business Developer

Metaller ur aska

Sysav har idag en av Europas modernaste sorteringsanläggningar för att plocka ut järn och metaller från askan som blir över från vår fjärrvärmeanläggning.
Från anläggningen för slaggsortering på Spillepeng i Malmö sorteras både s.k. slaggskrot (Fe) och non ferrous (NF) i metallkoncentrat och i olika storlekar för att sedan få ut rena material såsom aluminium, nickel, koppar, guld och silver. Med denna metod kan vi återföra järn och metaller till samhället in i ett cirkulärt kretslopp.