Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/foretag/Kundservice1/vagkort/Ansokan-om-vagkort/

Ansökan om vågkort

Om ditt företag lämnar avfall eller återvinningsmaterial till Sysavs anläggningar kan du använda dig av vågkort för att registrera hur mycket avfall du lämnat. Behandlingsavgiften faktureras då företaget.

Vågkortet gäller vid avfallskraftvärmeverket, vid våra deponier, sorteringsanläggningar, omlastningsstationer och återvinningscentralen för företag. Ansökan om vågkort kan du fylla i här.

Vågkortet gäller inte på följande anläggningar:

 • återvinningscentralerna för hushåll

 

Vågkortsansökan fylls i och skrivs under av behörig på ert företag för att sedan skickas via brev till oss på följande adress:

Sysav Industri AB, Box 503 44, 202 13 Malmö

eller via e-post till:

kundservice@sysav.se


Önskar ni ändra befintliga kort eller beställa fler,
kontakta ekonomienheten via 040-635 18 00.

Vid beställning av nytt kort i samband med bilbyte eller utökning av antalet kort utgår det ingen kostnad. Om ni tappat bort ett kort utgår det en kostnad på 300:-/kort. 

 Uppgifter till ansökan

 • Företagsnamn: Fullständigt juridiskt namn.
 • Postadress: Här skriver ni den adress dit ni önskar att vi skickar era vågkort samt annan eventuell information som skickas via post.
 • Faktureringsadress: Här skriver ni den adress dit ni önskar få fakturor och information rörande betalningar. Om denna är samma som leveransadress räcker det att fylla i leveransadress.
 • Antal vågkort: Fyll i hur många kort ni behöver.
 • Information inför vågkortsbyte: Under 2015 införde Sysav ett nytt system för vågkort. Det nya systemet kopplar varje kort till ett fordons registreringsnummer och därför måste ni uppge registreringsnummer på alla fordon som kommer att köra avfall till Sysav.
 • Projekt/Arbetsplatsnummer: För att kunna ha full kontroll på alla vägningstransaktioner vid faktureringen finns möjligheten att registrera ett eller flera projekt/arbetsplatsnummer eller liknande som syns på mina sidor.
 • Notering från förare: Om denna funktion är vald får föraren vid invägningen en förfrågan om man önskar skriva en notering. Noteringen syns på mina sidor. Kontakta ekonomienheten för utformning av noteringen, se kontaktuppgifter nedan.
 • Beställare: Behörig person på företaget som skriver under beställningen.

Information om deponiavfall: För avfall som ska deponeras gäller särskilda regler. Dessa innebär för dig som kund hos Sysav att det avfall som ska deponeras måste beskrivas. Blanketten Avfallskarakterisering avfall till deponi och guide för hur den ska fyllas i hittar du på under Blanketter.
Senast uppdaterat 2016-12-05
Tyck till om sidan
Bild

Kontakta kundservice

 • 040-6351800
 • Kundservice privatpersoner
  Vardagar kl 8-16.30

  Kundservice företag
  Vardagar kl 8-12, 12.45-16.00

  Använd webbformuläret för att skicka meddelande.

Kontakta oss

 • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.