Gå till innehållet

Anmäl dig till Minimeringsmästarna

I Minimeringsmästarna Sysav utmanar hushållen både sig själva och andra att halvera sina avfallsmängder under de månader utmaningen pågår.

Anmälan är stängd

Har du frågor kring din anmälan är du välkommen att kontakta Henrik Christmar på henrik.christmar@sysav.se

Frågor & svar

I Minimeringsmästarna utmanas olika hushåll i kommunen att minska sina avfallsmängder på ett lekfullt och lärorikt sätt. Under nio månader erbjuds medverkande hushåll att delta i fyra olika tematräffar där de inspireras och lär sig om respektive tema: hållbar konsumtion, matsvinn, farligt avfall och textil. Utifrån dessa teman genomförs utmaningar som bidrar till minskade avfallsmängder.

Syftet med Minimeringsmästarna är att de hushåll som deltar genom goda tips och råd ska kunna minska sina avfallsmängder avsevärt och därigenom inspirera andra. På längre sikt är målet att goda exempel från denna utmaning ska sprida sig inom kommuner och verksamheter och på så sätt minska avfallsmängderna inom medverkande organisatörer och övriga Sverige.

Minimeringsmästarna startar den 28 september 2023 och avslutas den 16 maj 2024. Däremellan hinner vi träffas fyra gånger plus en avslutande träff. Mellan varje träff får man genomföra utmaningar inom respektive tema.

Minimeringsmästarna är en både kul och lärorik utmaning som passar alla, unga som gamla, ensamstående som stora familjer, miljökämpar och skeptiker. Som deltagare behöver man en gemensam vilja att förändra sina vanor och en vilja att göra något för miljön.