Gå till innehållet

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Large.png

Bli rik och rädda världen

Miljönär-vänlig är en ny märkning som du ska leta efter om du vill satsa på framtidens sparform.

toolpool_miljonar_560x290.jpg

Först ut i Malmö

ToolPool och Swopshop är de första verksamheterna i Malmö som fått märkningen. I Malmö Järnhandel  finns konceptet ToolPool - låna kvalitetsverktyg gratis. I Swopshop kan du förnya din garderob genom att byta kläder; swoppa helt enkelt.  

Nationell kampanj

Miljönär är en nationell kampanj som tagits fram av Avfall Sverige för att gynna en hållbar konsumtion genom återanvändning, samutnyttjande, reparation och återbruk. Det långsiktiga målet är att minska mängden avfall och göra hållbar konsumtion till en god vana.   

Tips för miljönärer

  • För en bokälskare är biblioteket ett andra hem. Här finns allt man kan behöva: senaste romanen, kurslitteratur och spännande faktaböcker, nyheter och mycket mer.
  • Hitta en bra skomakare och en bra skräddare nära dig. Genom att sula/klacka om skor, fixa till kläder – som inte passade så bra som du trodde i affären – förlänger du skornas livslängd och kläderna i garderoben kommer till användning.
  • Lämna in mobilen på lagning istället för att köpa ny direkt. Kanske kan din mobil hålla något år till?
  • Ibland kan det löna sig att köpa något av lite högre kvalitet som är dyrare men som håller längre.