Gå till innehållet

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Upptäck våra trädgårdstips

Visste du att ditt trädgårdsavfall får nytt liv om du lämnar in det hos Sysav då vi omvandlar det till både plantjord och grönkompost?

Läs mer om hur det går till och få massor av andra hållbara trädgårdstips på vår trädgårdssida.

Vad vet du om kläders miljöpåverkan?

Varje år köper varje svensk ungefär 13 kilo textilier. Drygt hälften, ca 8 kilo, läggs i soppåsen när ägaren inte längre vill ha det. Hur kan man göra för att konsumera textil på ett mer hållbart sätt? 

Utforska Spillepengs fritidsområde

Spillepengs fritidsområde är kanske Malmös mest oupptäckta rekreationsområde. Här finns elljusspår, MTB-bana och utegym i en varierande och kuperad terräng.

Varför ska jag sopsortera?

När du sorterar dina sopor väl kan de tas om hand på ett säkert och bra sätt och det mesta av dina sopor kan då återvinnas. Att bearbeta återvunnet material är inte lika energikrävande och energi sparas som annars hade gått åt vid användning av jungfrulig råvara.

Säg nej till onödig grej

En hållbar present är något du behöver, vill ha och kan använda och som dessutom inte belastar miljön och klimatet på ett negativt sätt. Låter det svårt? Det behöver det inte vara. Här har vi samlat massor av inspiration på hållbara presenter.