Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Privat/Miljotips/retoy---lek-dig-till-en-battre-varld/

Retoy - lek dig till en bättre värld

Att förebygga uppkomsten av avfall är en utmaning eftersom det kräver att vi tänker om kring våra konsumtionsvanor. Vi samarbetar med organisationen Retoy som skapar och anordnar leksaksbytes-aktiviteter.

Där får barn lära sig hur roligt det kan vara att vara miljövänlig genom att leka sig till för dem nya leksaker. Samtidigt lär sig barnen om miljön och sina rättigheter utifrån FN.s barnkonvention.

Om Retoys samarbete med Sysav

Som ett led i Sysavs uppdrag att minska avfallet i regionen finansierade Sysav 14 Retoykalas som ägde rum under 2017 i följande kommuner: Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund, Malmö, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg, Vellinge och Ystad.

Senast uppdaterat 2018-01-11
Tyck till om sidan

Om Retoy

Retoy vill att vi leker oss till en bättre värld. I leken är allt möjligt!

Retoy sorterar även bort leksaker som kan innehålla farliga kemikalier. Sedan starten 2011 har de nått över en halv miljon barn på deras aktiviteter.

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.