På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Panta i expressfart

Pantamera Express finns nu i Lund och Malmö.

Maskinerna kan ta emot stora mängder på en gång, så storpantaren kan tömma hela säckar med flaskor och burkar, sedan sköter automaten resten.

Den stora pantautomaten kan ta emot både plast – och metallförpackningar samtidigt. På bara ett par minuter sorterar och räknar den ett hundratal förpackningar.

Kapaciteten är omkring 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får pantaren välja mellan olika utbetalningslösningar. Med Pantamera Express pantar man smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt, även om man har mycket pant.

Flera utbetalningslösningar

Pantaren kan välja mellan att få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörenhet. På Sysavs återvinningscentraler kan man välja att skänka till organisationen Läkare Utan Gränser.

Sedan tidigare finns även en pantmaskin på Norra hamnens återvinningscentral i Malmö.