På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Hej Kävlingebor!

Från 1 juni är det Sysav som tömmer soptunnorna i Kävlinge kommun. Välkommen som kund till oss!

Samma sopkärl, samma hämtningsdagar och samma priser

Det kommer att vara samma sopkärl, samma hämtningsdagar och samma priser. Den största skillnaden du framöver får vända sig till Sysav för kundservice och information samt att fakturan för avfall kommer från Sysav.

Fakta om Sysavs övertagande

Sophämtningen kommer att bedrivas som vanligt ur hushållens perspektiv, men som en upphandlad tjänst har kommunen lämnat över ansvaret till det kommunala avfallsbolaget Sysav.

Efter en upphandling som genomfördes under 2016, kommer Sysav från och med 2017 till och med 2025 att ta över insamlingen av hushållsavfall i tre av ägarkommunerna, Lomma, Svedala och Kävlinge.

Mer om Sysav och regionen

Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund, Malmö, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Tomelilla, Trelleborg, Vellinge och Ystad. Det är kommunerna som till­sammans äger Sysav.

I samverkan med ägarkommunerna ansvarar Sysav för att avfallet från regionens hushåll tas om hand, återvinns och behandlas på bästa sätt. Genom dotterbolaget Sysav Industri AB hanteras också avfall från företag samt andra regioner och länder.  

Verksamheten startade 1974 och Sysavkoncernen har idag drygt 300 anställda. 

Kontakta kundservice

  • 040-635 18 00
  • Till webbformulär 

    Vardagar kl 08.00-16.30

    Sysavs kundservice svarar på alla frågor angående fakturering och övriga kundfrågor gällande hämtning av hushållsavfall i Kävlinge kommun.