På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Mot en cirkulär framtid

Tänk om det inte fanns något avfall?

Tänk om allt du handlar eller producerar redan från början är gjort på återvunna råvaror och material?

Jordens resurser är inte oändliga och vi ger ännu inte tillbaka lika mycket som vi tar ut. Vi måste därför fortsätta ställa om vårt sätt att konsumera och producera varor och tjänster. Med andra ord, bli bättre på att låna istället för att köpa och laga eller återanvända istället för att slänga.

Vad innebär en cirkulär framtid?

Återanvändning av råmaterial och därmed minskat avfall är viktiga delar i en cirkulär och hållbar framtid. Föreställ dig att ett företag säkerställer att deras råmaterial går att återanvända den dag en produkt kasseras. Produkten delas då åter upp i beståndsdelar och går tillbaka in i produktionen för att skapa en ny produkt. Hela varvet runt, helt enkelt.

Cirkulär ekonomi mitt ibland oss

Sysavs vision är att bidra till att skapa världens mest hållbara region för såväl nuvarande som kommande generationer. Därför arbetar vi systematiskt med utveckling av vår verksamhet.

Redan idag återvinns sorterat matavfall till biogas och biogödsel i Sysavs anläggningar. Hos oss får även trädgårdsavfallet nytt liv i form av grönkompost och plantjord. Det brännbara avfallet omvandlas till energi och går tillbaka ut i våra hem i form av el och fjärrvärme - tack vare en avfallsförbränningsanläggning i världsklass och ett väl utvecklat fjärrvärmenät.