Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Om-oss/Miljo-och-ansvar/

Miljö och ansvar

Genom att ta emot avfall och återvinna det till nya resurser bidrar Sysav till en bättre miljö. På olika vis hjälper vi kommuner, företag och privatpersoner att ta hand om sitt avfall på bästa sätt.

Bild

Avfall blir resurser

Nästan allt avfall som kommer till Sysav tas tillvara som råvara till nya produkter eller bränsle för energiproduktion.

Vårt miljöuppdrag
Bild

I det större perspektivet

Genom att dela med oss av våra erfarenheter till andra delar av världen där avfallshanteringen ännu inte fungerar lika bra som här, kan Sysav långsiktigt bidra till en bättre global miljö.

Internationellt samarbete
Bild

Våra medarbetare är vikiga

På Sysav läggs stor vikt vid att alla medarbetare ska ha en säker och trygg arbetsmiljö.

Fördelar med oss

Investeringar för framtiden

I genomsnitt tar Sysav emot mer än 2000 ton avfall varje dag, vilket motsvarar ungefär 400 sopbilars last. Genom att ta tillvara avfallet som en resurs minskar Sysav den negativa miljöpåverkan av samhällets höga konsumtionsnivå.

Sysav driver verksamheten långsiktigt och ansvarsfullt och investerar i framtiden. Det gör vi bland annat genom att hela tiden utveckla insamling och behandling av avfall, bygga nya anläggningar och förbättra service och tillgänglighet för alla som bidrar med att sortera sitt avfall.

Sysav verkar också för återanvändning och förebyggande av avfall.

Vill du veta mer?

Vill du få fördjupad kunskap om hur det fungerar på en avfallsanläggning eller hur avfall blir till el och värme? Ta del av våra broschyrer, årsredovisningar och annat informationsmaterial.

Broschyrarkiv
Senast uppdaterat 2017-11-16

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.