Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Om-oss/Jobb-och-utbildning/Jobba-pa-Sysav/Medarbetare-berattar/processingenjor/

Juhani Sirviö

Juhani Sirviö arbetar som processingenjör.

"Vid tjugoårsåldern såg jag en utbildningsbroschyr inom energi där omslaget visade en anläggning med massor av silverfärgade rör huller om buller. Jag blev oerhört fascinerad, bilden fastnade i mitt huvud och jag tänkte att detta vill jag jobba med i framtiden.

Jag utbildade mig till drifttekniker i slutet på 70-talet och sedan dess har jag jobbat inom energibranschen. 1981 började jag på Sysav. Då hade jag arbetat som maskinist på ett sockerbruk, en tvättcentral och precis hunnit skriva på för Kockums när Sysav kallade mig till en anställningsintervju. Jag hade ett halvår tidigare skickat in en ansökan som först nu blev aktuell. Det var en tjänst som maskinist på Sysavs avfallsvärmeverk.

Jag har under mina år även arbetat en kortare tid som driftingenjör, men den mesta tiden som miljö- och processingenjör. I början jobbade jag med rökgasreningen och fick under tiden utbilda mig inom miljö för avfallsförbränning. Idag arbetar jag mot driften på avdelning energi och hjälper till vid olika avvikelser, tar prover för analys i verksamheten som berör utsläpp till luft, vatten och mark, rapporterar till olika myndigheter och har koll på allt från rening av vatten och rökgas till övrigt som berör miljön och processen på anläggningen. Jag arbetar också med tillståndsärenden och olika utredningar.

Jag är oerhört fascinerad av eld och brukar lite skojfriskt säga att jag får jobba som legaliserad pyroman här. Jag får elda hur mycket jag vill utan att någon höjer på ögonbrynen.

Det bästa med att jobba här är variationen, det är en underbar miljö och fantastiska människor och det är aldrig tråkigt. Den konstanta utvecklingen i avfallsbranschen i kombination med mitt miljö- och energiintresse är klockrent. Jag har fått vara med om en fantastisk resa på Sysav."

Senast uppdaterat 2016-09-27
Tyck till om sidan
Bild

Energianläggningar

På avfallskraftvärmeverket i Malmö jobbar ca 100 personer med skiftande arbetsuppgifter.

Sysavs avfallskraftvärmeverk har fyra förbränningslinjer. Förbränningslinjerna utgörs av två hetvattenpannor och två ångpannor, alla med tillhörande rökgasrening.

Här produceras värme i form av hetvatten som levereras till Malmös och Burlövs fjärrvärmenät samt elektricitet som levereras ut på det allmänna elnätet.

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.