Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/foretag/kundservice_foretag/Kundtidningen-Retur/

Berätta vad du tycker om vår webbplats

Kundtidningen Retur

Plast finns överallt och i ökande mängder. Plast som hamnar i havet hotar både djur och människor. Men det finns lösningar. Både bättre återvinning men även nya material som kan ersätta plasten. Golvlack av socker, till exempel.

På Kemicentrum vid Lunds universitet försöker forskare hitta alternativ till den fossilbaserade plasten. I projektet STEPS är målet att hitta biobaserade plaster och man har efter bara tio månader in i projektet kommit en bra bit på väg. Det biobaserade golvlacket StepOn prövas och det verkar klara både repor och kemikalier väl.

Varje år läcker upp till 2500 ton plast från Sveriges konstgräsplaner. Flera skånska kommuner vill nu hitta mera miljövänliga alternativ. Malmö stad har invigt sin första fotbollsplan av hybridgräs. Dessutom har kommunen installerat granulatfällor i avrinningssystemen kring planerna.

Företaget WMS Nordic har sett en affärsidé i plastskräpet. Man återvinner frigolit från fiskeindustrin och hämtar plastavfall från 350 lantbruksföretag; säckar för utsäde och gödsel samt ensilagefilm, bland annat. Det sorterade plastmaterialet säljs sedan som råvara för tillverkning av plastgranulat, som kan användas till nya produkter.

Allt detta kan du läsa om i Retur nr 2/2017.

Senast uppdaterat 2017-07-13
Tyck till om sidan

Om Retur

Målgrupp: Sysav Retur är en kund- och marknadstidning från Sysav Industri AB i Malmö.
Omfång: 16 sidor
Startår: 2008
Antal utgåvor: 3-4 nummer per år
Ansvarig utgivare: Gunilla Carlsson

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.