Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/foretag/kundservice_foretag/Kundtidningen-Retur/

Kundtidningen Retur

Cirkulär ekonomi är ordet på allas läppar. Men vad betyder det? I Retur reder vi ut begreppen och ger exempel på företag i den nya ekonomin. Matavfall blir biogas- ett perfekt slutet kretslopp. Men hur ser framtiden ut för biogasen i Sverige?

Två brittiska forskare myntade begreppet cirkulär ekonomi, därefter har det dykt upp en hel rad ord som införlivats i den cirkulära ordlistan. I Retur kan du läsa vad  till exempel cradle-to-cradle betyder och vad hyberavdraget kommer att innebära.

I Malmö hamn kommer man snart att kunna utvinna fjärrvärme ur stadens avloppsvatten. Ett exempel på hur man kan hitta sympios mellan olika industrier och verksamheter. Ett mera småskaligt exempel på företag inom cirkulär ekonomi är Repamera, en webb-baserad tjänst som tillhandahåller skräddartjänster på ett nytt sätt.

I Sysavs anläggning för matavfall förvandas matrester till slurry som sedan körs till Kristianstad Biogas. Där blir den biogas till bilar och bussar, fjärrvärme, el och biogödsel.  Men sneda konkurrensvillkor har hittills missgynnat den inhemska biogasproduktionen. 

Allt detta kan du läsa om i Retur nr 1/2017.

Senast uppdaterat 2017-07-13
Tyck till om sidan

Om Retur

Målgrupp: Sysav Retur är en kund- och marknadstidning från Sysav Industri AB i Malmö.
Omfång: 16 sidor
Startår: 2008
Antal utgåvor: 3-4 nummer per år
Ansvarig utgivare: Gunilla Carlsson

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.