Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Privat/Miljotips/bli-miljonar/

Bli rik och rädda världen

Bästa sättet att bli rik är att laga, låna och återanvända. Det tjänar både du och miljön på. Miljönär-vänlig är en ny märkning som du ska leta efter om du vill satsa på framtidens sparform.

Bild

Först ut i Malmö

ToolPool och Swopshop är de första verksamheterna i Malmö som fått märkningen. I Malmö Järnhandel  finns konceptet ToolPool - låna kvalitetsverktyg gratis. I Swopshop kan du förnya din garderob genom att byta kläder; swoppa helt enkelt.  

Nationell kampanj

Miljönär är en nationell kampanj som tagits fram av Avfall Sverige för att gynna en hållbar konsumtion genom återanvändning, samutnyttjande, reparation och återbruk. Det långsiktiga målet är att minska mängden avfall och göra hållbar konsumtion till en god vana.   

Senast uppdaterat 2017-11-01
Tyck till om sidan

Tips för miljönärer

  • För en bokälskare är biblioteket ett andra hem. Här finns allt man kan behöva: senaste romanen, kurslitteratur och spännande faktaböcker, nyheter och mycket mer.
  • Hitta en bra skomakare och en bra skräddare nära dig. Genom att sula/klacka om skor, fixa till kläder – som inte passade så bra som du trodde i affären – förlänger du skornas livslängd och kläderna i garderoben kommer till användning.
  • Lämna in mobilen på lagning istället för att köpa ny direkt. Kanske kan din mobil hålla något år till?
  • Ibland kan det löna sig att köpa något av lite högre kvalitet som är dyrare men som håller längre.

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.