Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Privat/Miljotips/Kop-inte-skrap/

Gör testet om ditt skräp

Vågar du göra ett test om ditt skräp? Eller har du undrat hur det egentligen går till när dina kläder produceras? Gör testet Historien om ditt avfall, eller följ med på Historien om dina kläder - ett minnesvärt scrolläventyr!

Vår konsumtion påverkar miljön. Avfallsmängderna ökar för varje år som går.  Genom att tänka till och konsumera lite smartare går det att bidra till en renare framtid. 

Köp inte skräp är en kampanj som vill få folk att tänka över hur konsumtion påverkar avfallsmängder och miljö. På kampanjsajten kan man uppleva Historien om dina kläder, ett scrolläventyr med obekväm fakta om hur det går till när kläder produceras. På webbplatsen finns också tips på enkla saker man kan göra för att förändra. 

Köp inte skräp är ett samarbete mellan Sysav och våra 14 ägarkommuner i södra Skåne. Kampajen är en del av EU-projektet Europa Minskar Avfallet. 

Senast uppdaterat 2017-12-29

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.