Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Privat/Miljotips/

Du kan göra skillnad

Det slängs mer och mer sopor. Men det finns mycket du kan göra åt saken. 

Här finns samlade tips till dig om hur du med små insatser kan göra stor skillnad.

Bild

Onaturligt i naturen

Topsvipa? Spilleoljekråka? Plastbäver? Vad är det som händer i naturen när vi bara slänger saker? Följ med stå-upp-komikern Marcus Johansson på jakt efter djur i vår nedskräpade miljö. 

Bild

Four Fit Challenge

För att uppmärksamma textilen miljöpåverkan och vår ökande konsumtion av kläder skapades utmaningen Four Fit Challenge - fyra plagg, i en vecka. 

Utmana dig - Fyra plagg i en vecka
Bild

Priset för prylarna

Nya jeans, en t-shirt, en ny dator eller ett par läderskor. De har ett pris i butiken men miljön tar en del av kostnaden. Men du kan hjälpa till och minska priset för miljön när du handlar.

Bild

Retoy

Vi samarbetar med organisationen Retoy som skapar och anordnar leksaksbytes-aktiviteter.

Retoy - lek dig till en bättre värld
Bild

Historien om ditt skräp

Hur går det egentligen till när dina kläder produceras? Följ med på Historien om dina kläder - ett minnesvärt scrolläventyr!

Gör testet om ditt skräp
Bild

Sopsortering

Dina sopor kan innehålla både farliga och värdefulla ämnen. Genom att sortera dina sopor väl, kan de tas omhand på ett säkert sätt och det mesta kan återvinnas.

Varför ska jag sopsortera?
Senast uppdaterat 2017-12-07

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.