Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Om-oss/Kontakt/Studiebesok/

Studiebesök på Sysav

Ett studiebesök omfattar ett föredrag om vår verksamhet, avfall kopplat till miljö och hållbar utveckling samt en guidad tur på någon av våra anläggningar. Studiebesöken är kostnadsfria* och vänder sig till företag, organisationer, högskolor och universitet.

 

Bild

Föreläsning och guidad tur i avfallskraftvärmeverket

En föreläsning om Sysavs verksamhet och avfall kopplat till miljö och hållbar utveckling samt en guidad tur i avfallskraftvärmeverket.

Under den guidade turen får ni bland annat ta del av hur värme- och elproduktionen går till samt hur rökgaserna renas.

Adress: Spillepengsgatan 13, Malmö

Tidsåtgång: ca 90 min

Tänk på: I avfallskraftvärmeverket går vi i trappor och ibland befinner vi oss på hög höjd. Det är också lite damm i luften och en speciell lukt. Meddela oss i förväg om ni önskar att den guidade turen anpassas efter särskilda behov.

Bild

Föreläsning och guidad busstur på Spillepeng

Egen buss krävs. En föreläsning om Sysavs verksamhet och avfall kopplat till miljö och hållbar utveckling samt en guidad tur i buss på Spillepengs avfallsanläggning.

Under bussturen får ni bland annat se kompostering av trädgårdsavfall, lakvattenreningen, sortering av grovavfall, lagring av brännbart avfall och slaggsortering.

Adress: Spillepengsgatan 13, Malmö

Tidsåtgång: ca 90 min.

Tänk på: Sysav har tyvärr inga egna bussar, bokning av buss måste alltså göras av er som besökare.

Bild

Extern föreläsning

Boka en föreläsning med en av våra miljöpedagoger! Vi kommer till ert företag eller organisation och pratar om avfall kopplat till miljö och hållbar utveckling.

Innehåll och tid kan anpassas efter dina önskemål. Är det något speciellt du vill att vi pratar om, ange det i formuläret. 

Besök på övriga anläggningar

Ibland finns det också möjlighet att besöka våra övriga anläggningar, som förbehandlingsanläggningen för matavfall, anläggningen för farligt avfall eller en återvinningscentral. Detta beror dock på arbetsbelastningen just den dagen. Vänligen ange i formuläret vilken anläggning du önskar besöka.

Gruppstorlek

Vi välkomnar grupper på 10-50 personer.

*Studiebesöken på Sysav är kostnadsfria. Men en avgift à 150 kr per person kan komma att tas ut i samband med uteblivet besök där ingen avbokning skett minst 24 timmar i förväg. 

Senast uppdaterat 2017-12-20
Tyck till om sidan

Är du pedagog?

Är du pedagog och vill boka studiebesök eller skolinformation? Besök våra skolsidor.

Förfrågan om studiebesök
Typ av studiebesök (obligatoriskt)Typ av grupp (obligatoriskt)
 
Uppgifter markerade med obligatoriskt måste fyllas i.
*Fakturaadressen är endast till för eventuell avgift i samband med uteblivet besök. Studiebesöken på Sysav är kostnadsfria. Men en avgift à 150 kr per person kan komma att tas ut i samband med uteblivet besök där ingen avbokning skett minst 24 h i förväg.

Du får en kopia på din förfrågan till den epostadress du angivit.
 

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.