Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Om-oss/Jobb-och-utbildning/Medarbetare-berattar/Driftchef/

Catarina Jönsson

Catarina Jönsson jobbar som driftchef på avdelning för matavfallsanläggningar i Malmö.

”Jag började arbeta på Sysav 1991. Mitt första jobb var som vakt i tipphallen. Till tipphallen körde alla sopbilar för att lasta av sina sopor. Det var inte en jättemysig arbetsmiljö men jag trivdes skitbra. Jag fick ha kundkontakt och lära mig köra kran och travers samt vara avlösare i vågen. Efterhand fick jag mer och mer ansvar vilket ledde till att jag blev arbetande förman.  Jag trivdes inte så bra med personalansvaret, så jag sökte mig tillbaka till mer administrativa arbetsuppgifter.

Efter ett tag tyckte jag att det blev för mycket pappersarbete och jag fick möjligheten att bli koordinator för byggandet av vår nya nuvarande anläggning för förbehandling av matavfall. Jag tyckte det var spännande och hade mycket att tycka till om. Så när det blev en ledig tjänst som driftchef så sökte jag den och fick jobbet. Visst, nu fick jag återigen personalansvar men den här gången kändes det bättre. Genom min arbetslivserfarenhet och utbildning har jag fått verktyg för att kunna bli en bättre chef.

En vanlig dag på jobbet är ganska så varierande. Det handlar om allt från att se till att allt fungerar i anläggningen, till att ta hand om arbetsmiljöfrågor och personalfrågor samt ringa leverantörer och diskutera leveranser och priser.

Jag har alltid trivts på Sysav och har haft stora möjligheter att jobba med olika saker och lära mig nya saker.”

Senast uppdaterat 2017-11-06
Tyck till om sidan
Bild

Matavfallsanläggningar

Biologisk behandling är ett viktigt komplement till materialåtervinning och förbränning med energiutvinning. Här medverkar biotecavdelningen till att driva utvecklingen framåt. Genom att utvinna biogas och biogödsel från matavfall skapas ett kretslopp mellan stad och land. På förbehandlingsanläggningen i Malmö arbetar  sju personer och då matavfallsinsamlingen hela tiden ökar i Sysav-regionen så är byggandet i full gång av en ny förbehandlingsanläggning.

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.